Connect with us
Hirdetés

technokrata

HP: nemzetközi és hazai sikerek az outsourcing területén

Dotkom

HP: nemzetközi és hazai sikerek az outsourcing területén

A HP világszerte, így hazánkban is egyre nagyobb figyelmet fordít outsourcing üzletága, azaz erőforrás kihelyezési szolgáltatásainak fejlesztésére.

A HP Szolgáltatások Üzletág az Adaptív Infrastruktúra jegyében olyan megoldásokat kínál ügyfelei számára, amelyek az üzleti folyamatok és az informatikai háttér szorosabb összehangolása révén lehetővé teszik az üzleti környezet változásainak pontosabb mérését, tervezését és kezelését.

A 2003. év első 8 hónapja során, világméretű erőforrás-kihelyezési megbízások elnyerésével csak Európában több mint 2.500 IT szakember került át ügyfelei informatikai területéről a HP Outsourcing üzletágához. A globális szerződések megkötésével jelentősen növekedett a HP Magyarország outsourcing tevékenysége is: a hazai leányvállalat az elmúlt időszakban átvette a Procter & Gamble magyarországi informatikájának, valamint alig néhány napja az Ericsson hazai informatikai szervezetének egy részét és a hozzájuk tartozó IT szolgáltatásokat.
A nemzetközi megoldások hazai megvalósítása során a HP kidolgozta minden eddiginél inkább az ügyfélre és igényeire koncentráló outsourcing megoldását, amely hazánkban is egyre több megbízó érdeklődésére tart számot. Az átfogó megoldás számos szolgáltatást fog össze, az egységes globális operációs környezet kiépítésétől, a szerverkonszolidációtól, a működés a HP Utility Data Center (UDC) segítségével való optimalizálásán, az adatközpontok menedzselésén és konszolidálásán át, egészen a helpdesk konszolidálásáig és az asztali gépes környezet szabványosításáig.

Az elmúlt egy év során a HP Magyarország dinamikusan növekvő létszámú Outsourcing üzletága megkétszerezte bevételét, s a legkülönbözőbb iparágakat képviselő 15 ügyfelével a hazai outsourcing piac meghatározó szereplőjévé vált. Az üzletág tevékenysége során már több mint 6000 felhasználót szolgál ki, olyan jól ismert nagyvállalatok felhasználói, mint a Sara Lee, a Nokia, a Procter & Gamble, az Ericsson, a Microsoft, a Whirlpool, vagy a Schneider Elecric, valamint a XII. kerületi Önkormányzat illetve több államigazgatási szerv.

A HP Magyarország Erőforrás kihelyezési Szolgáltatások üzletága természetesen a hagyományos outsourcing szolgáltatások mellett további szolgáltatásokat és megoldásokat is kínál, mint például:

  • Üzletmenet-folytonosságot biztosító szolgáltatások
  • Vállalati alkalmazások (például: SAP) távolról történő üzemeltetése
  • Adatközpont-üzemeltetési szolgáltatás

Melyek közül az üzletmenet-folytonosságot biztosító, katasztrófa elhárítási és visszaállítási szolgáltatásokat egyre nagyobb érdeklődéssel keresik a magyarországi cégek. Ennek egyik oka az Európai Unios követelményeknek való megfelelés valamint a különböző audit követelmények teljesítése. A HP Magyarország jelenleg 8 nagyvállalatnak nyújt üzletmenet-folytonosságot biztosító szolgáltatásokat.

A HP Erőforrás kihelyezési szolgáltatásainak előnye és minőségének biztosítéka, hogy a vállalat komplex szolgáltatás portfoliója, termék- és megoldáskínálata lehetővé teszi bármilyen informatikai probléma azonnali megoldását. Az ügyféllel szoros munkakapcsolatban, az adott vállalat igényeit a legteljesebb mértékben szem előtt tartva kialakított informatikai stratégia megtervezésében és megvalósításában a HP Szolgáltatások Üzletág két másik területe, a konzultációs és rendszerintegrációs üzletág, illetve az ügyfél-támogatási szolgáltatások üzletág szakértelme valamint ezek együttműködése is jelentős szerepet játszik. Nem véletlen, hogy már hazánkban is igen kiterjedt ügyfélkör bízta a HP-ra létfontosságú informatikai infrastruktúrája üzemeletetését.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu