Connect with us

Hirdetés

technokrata

Humántőke-menedzsment: önkéntes felmondás-detektor a SAS-tól

Dotkom

Humántőke-menedzsment: önkéntes felmondás-detektor a SAS-tól

A SAS prediktív modellezéssel bővíti humántőke-menedzsment megoldását, melynek segítségével azonosíthatók azok a munkavállalók, akiknél a leginkább valószínűsíthető az önkéntes felmondás, így a SAS ügyfelek mérsékelhetik a fluktuáció, az elöregedő munkaerő, valamint a gazdasági visszaesés által okozott problémákat.

A SAS új funkcióval bővítette Humántőke Menedzsment-megoldását. A fejlett, előrejelzésre alkalmas modellezési funkció lehetővé teszi a munkavállalók önkéntes felmondásának előrejelzését, így segíti a szervezeteket a fluktuációhoz kapcsolódó költség- és versenyképesség-problémák kezelésében, valamint az elöregedő munkaerővel és gazdasági visszaeséssel járó kihívások megoldásában. Ezzel a kizárólag a SAS által kínált egyedülálló megoldással az ügyfelek proaktívan alkalmazhatnak célirányos tervezési stratégiákat a dolgozók megtartására és előléptetésére. Ennek eredményeképpen képesek lesznek megtartani azokat a munkavállalókat, illetve munkavállalói csoportokat, akiknek a képzettsége és szaktudása elengedhetetlen a vállalkozás sikeréhez.

Minthogy minden szervezetnél egyedi tényezők befolyásolják a fluktuációt, az újonnan kifejlesztett humántőke menedzsment megoldás a SAS ágazatvezető adatbányászati technikáját alkalmazza azon munkavállalói csoportok azonosítására, amelyeknél leginkább valószínűsíthető, hogy el fogják hagyni az adott vállalatot. Meghatározza, hogy mely szervezeti és általános munkavállalói jellemzők azok – például a fizetés, a képzettségi szint vagy szolgálati időtartam –, amelyek a fluktuációban a legnagyobb szerepet játsszák. Ezenkívül rangsorolja a munkavállalókat és meghatározza az egyéni valószínűségét annak, hogy egy adott időkereten belül önként elhagyják-e a vállalatot.

Ezen ismeret birtokában a szervezetek proaktívan támogathatják munkaerővel a vállalat üzleti célkitűzéseit. A két állandó és egyre jelentősebb kihívás közül az első az elöregedő munkaerő problémája. Az Egyesült Államok Népszámlálási Irodája szerint 2015-re az 55 év feletti dolgozók száma várhatóan eléri a 32 milliót az 1990-es 15 millióhoz képest. Öt éven belül a munkavállalók több mint 40%-a lesz 45 éven felüli. Még összetettebbé teszi a problémát, hogy egyre kevesebb új munkavállaló lép be a munkaerőpiacra. A második kihívást a gazdasági visszaesés jelenti. A humánerőforrás-vezetők fokozódó aggodalma, hogy a gazdasági javulással a versenytársak elkezdenek munkaerőt felvenni, így a szervezet sikere szempontjából legkritikusabb szakemberek elhagyhatják a vállalatot.

A SAS Humántőke Menedzsment megoldása
SAS Humántőke Menedzsment megoldása segítséget nyújt a humánerőforrás-szakemberek számára abban, hogy előrelátóan tervezzék meg hatékony humánerőforrás stratégiáikat, beleértve a felmérést és a legjobb gyakorlati megoldások összehasonlítását. A Web-alapú, humánerőforrás-specifikus szoftver egyedülálló tulajdonságai közé tartozik, hogy képes elérni, megtisztítani és elemezni a humán erőforrás, a pénzügyi és az egyéb tranzakciós rendszerekből származó adatokat. Ennek eredményeképpen a szervezetek tényeken alapuló adatokat használhatnak munkaerő-gazdálkodási gyakorlatuk előrelátó kialakításához, amely támogatja a vállalat üzleti célkitűzéseit.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés