Connect with us

Hirdetés

technokrata

IBM eServer iSeries: alacsony költség, nagyobb hatékonyság kis- és középméretű vállalkozásoknak

Dotkom

IBM eServer iSeries: alacsony költség, nagyobb hatékonyság kis- és középméretű vállalkozásoknak

Az IBM eServer iSeries rendszerekre támaszkodó vásárlók alacsonyabb költségekkel és nagyobb hatékonysággal dolgozhatnak.

Az International Data Corp. (IDC) egyik tanulmánya szerint a kis- és középméretű vállalkozások jelentős költségmegtakarítást érhetnek el, ha a Microsoft Windows és Linux rendszereket futtató, szabvány Intel-architektúrára épített szerverek helyett IBM eServer iSeries gépeken konszolidálják a munkaterhelést.

A jelentés szerint a megtakarítás részben abból származott, hogy a cégeknél szükségtelenné vált további szabványos Intel-architektúrán alapuló szerverek vásárlása – melyeket az IDC x86-os szervereknek nevez – és eközben a Windows és Linux munkaterhelés továbbra is futott az iSeries-en. A jelentésben az is szerepel, hogy a megtakarítás egyúttal a rendszer-adminisztrációs létszám csökkentéséből, valamint a szerver állásidejével összefüggő üzemeltetési költségek elmaradásából is adódott.

Az IDC jelentésében vizsgált cégek általában öt Intel-alapú szerver vásárlását tudták kiváltani egy-egy iSeries rendszer telepítésével, ezzel is csökkentve a munkabér, a karbantartás és a képzés költségeit. A tanulmány szerint az iSeries beruházások átlagos megtérülési ideje mindössze kilenc hónap volt.

A tanulmány azt is megállapította, hogy az iSeries-re átálló vásárlóknál a összesített szerver-állásidő több mint 90%-kal csökkent az üzemeltetés első évében, költségeik pedig három év alatt több mint 50%-kal alacsonyabb összeget értek el a Windows-os és Linux-os x86-os szerverekkel összehasonlítva. A tanulmányban vizsgált cégek átlagos éves költségmegtakarítása elérte a 180 000 dollárt.

“A vizsgált vállalatok, miután a munkaterhelést a több alacsony kihasználtságú, osztott x86-os szerverről egy vagy több IBM eServer iSeries rendszerre helyezték át, azt tapasztalták, hogy iSeries hardver és szoftver beruházásaik egy éven belül megtérültek.” – közölte Jean S. Bozman, az IDC kutatási elnökhelyettese. “Az iSeries-re való átállás a vállalati működés – sőt, a nyereségesség – jelentős és folyamatos javulását mutatta a vizsgált cégek körében.”

Az IBM eServer iSeries és a szerver-konszolidáció
“Az iSeries-nek az a tulajdonsága, hogy több operációs rendszeren keresztül is képes az erőforrásokat virtualizálni és megosztani, különösen előnyös a kis- és középméretű vállalkozások számára, melyeknek nyílt, igény-alapú operációs környezetre van igazán szükségük.” – nyilatkozta Al Zollar, az IBM eServer iSeries vezérigazgatója. “A vásárlók érdeklődése világszerte az iSeries felé fordul, mivel a termék rugalmas, reagálóképes, és segítségével az informatikai infrastruktúrák jobban irányíthatók.”



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés