Connect with us

Hirdetés

technokrata

HP stratégia: alkalmazkodni a folytonosan változó üzleti kihívásokhoz

Dotkom

HP stratégia: alkalmazkodni a folytonosan változó üzleti kihívásokhoz

A HP új termékeket és szolgáltatásokat kínál a jövő adatközpontjához.

A HP elkötelezte magát, hogy ügyfeleinek adaptív vállalati megoldásokat biztosít. Ennek bizonyítékaként a HP egy sor új termék és szolgáltatás bevezetését jelentette be, amelyek segítségével a vállalatok gyorsan alkalmazkodhatnak a változó üzleti kihívásokhoz, és megteremthetik a jövő adatközpontjának alapjait.

Néhány a bejelentett új termékek és szolgáltatások közül:

  • A közeljövőben megjelenő középkategóriájú 8, illetve 16 processzoros HP Integrity rendszerek, a HP 64 bites Integrity szervercsaládjának legújabb tagjai. A HP Integrity rendszerek az Intel Itanium 2 processzorcsaládjának 1,5 gigahertzes tagjára épülő, nagy teljesítményű szerverek.
  • Az Intel Solution Services részleggel folytatott együttműködés, amelynek az a célja, hogy átfogó szolgáltatást kínáljon – az új Intel Itanium 2 processzort is magába foglaló – Intel architektúrájú, üzleti szempontból kulcsfontosságú rendszerek üzembe helyezésére és az ilyen architektúrára történő migrálásra az európai ügyfelek számára.
  • Új ProLiant opciók az ügyfelek szerver-beruházásai értékének megóvására és a beruházások bővítésére, és új ProLiant összekötő kapcsoló, amelyet az ultravékony szerverek környezetének egyszerűsítésére alakítottunk ki.

    Rudi Schmickl, a HP EMEA Enterprise Servers and Storage részlegének alelnöke így vélekedett: “A HP stratégiája olyan számítástechnikai modellen alapul, amelynek segítségével megteremthető az üzlet és az IT tökéletes harmóniája. Az ágazat legszélesebb körű és legnagyobb teljesítményű vállalati termékkínálata és szilárd partneri kapcsolatok ápolása révén a HP olyan integrált megoldásokat nyújt, amelyek segítségével az ügyfelek gyorsan és könnyen alkalmazkodhatnak az előttük álló, folytonosan változó üzleti kihívásokhoz.”

    Az Integrity család kibővítése
    A gazdaságos adatközpont fogalmát újradefiniáló teljesítménymérések kimutatták, hogy a HP Integrity szerverek üzemeltetése, a teljes költségmegtakarítást három évre kivetítve, 1 millió dollárral olcsóbb, mint az IBM szervereké. A közeljövőben megjelenő 8 és 16 utas Integrity szervereken kívül az Integrity szervercsalád termékkínálata az egy- és kétprocesszoros belépő szintű rendszerektől a 64 processzoros HP Integrity Superdome szerverig terjed, amelyekhez egy adaptív vállalkozás irányításakor felmerülő, komoly üzleti kihívások megválaszolásához szükséges, páratlanul költséghatékony, nagy teljesítményű és több operációs rendszert futtatni képes rendszerinfrastruktúrát biztosítunk az ügyfeleknek. A HP Itanium 2 alapú rendszereket egy több mint 700 alkalmazásból álló, széles hálózat támogatja, amelyet vállalati és műszaki területeken működő nagy, független szoftverforgalmazók hoztak létre.

    A független szoftverforgalmazók iránti erős elkötelezettsége jeléül a HP “HP Integrity BootCamp” címmel egy Európa több mint 25 országára kiterjedő, fejlesztőknek szánt eseménysorozatot indított. A HP szervezésében megvalósított, és a HP partnerei, az Intel, a Microsoft és az Oracle által támogatott HP Integrity BootCamp rendezvények megszakítás nélkül 60 órán át tartó események, amelyek a független szoftverforgalmazókat támogatják az alkalmazások Itanium 2 platformon folyó fejlesztése, illetve az erre a platformra történő átvitele terén.

    Ágazatvezető szolgáltatások
    A Windows vagy Linux alatt futó, Intel architektúrájú rendszeren működő, fejlett alkalmazásokat megvalósító szolgáltatási keretek biztosításával az új HP-Intel együttműködés olyan stratégiai tanácsadói szolgáltatásokat nyújt az európai ügyfeleknek, amelyek középpontjában világszínvonalú ár-teljesítmény aránnyal és átméretezhetőségi paraméterekkel rendelkező IT megoldások biztosítása áll. Az együttműködés alapját az Intel Solution Services és a HP Services Consulting & Integration által a fejlett adatközpontok, teljesítmény-optimalizálás, migráció és informatikai megerősítés terén szerzett képességek, valamint a Microsoft, a Linux, az SAP, és más jelentős szoftvertechnológiák kapcsán szerzett, az ágazatban egyedülálló szolgáltatási szakértelem alkotja. Első lépésként a korai bevezetés elősegítése, valamint az alkalmazásoknak az Intel Itanium architektúra gyors megvalósításához szükséges, teljes körű optimalizálása kapja a legnagyobb hangsúlyt.

    Az új ProLiant kínálat értékállóságot biztosít
    A HP ProLiant szerverek lehetővé teszik az ipari szabványokra, modularitásra, egyszerűsítésre és vállalati integrációra épülő adaptív vállalatok létrehozását. A HP ProLiant szerverekhez a HP új felszereltségi szinteket és szolgáltatásokat biztosít, például a következőket:

  • StorageWorks 4400 sorozat: a legújabb HP Ultra320 SCSI lemezmeghajtó egység kitűnő adatteljesítményt, elérhetőséget, tárolókapacitást és bővíthetőséget kínál, ideális megoldásként az adatközpontok, részlegek és munkacsoportok adattárolási igényeinek kielégítéséhez.
  • NC7771 PCI-X Gigabit Server Adapter: A magas követelményeket támasztó hálózati környezetekhez ideális megoldást kínáló új NC7771 a Gigabit Ethernet sebességét a PCI-X busztechnológiával társítva gyors és egyszerű módszert kínál a szerverteljesítmény növelésére.
  • Smart Array 6404 lemeztömb vezérlő: A Smart Array 6404 maximális teljesítményt, rugalmasságot és megbízható adatvédelmet biztosít egyedi moduláris kialakításának és az Advanced Data Guarding rendszer támogatásának köszönhetően. Az iparág első kétprocesszoros vezérlője, a Smart Array 6404, leegyszerűsíti az adatok áthozását a Smart Array vezérlők korábbi generációjáról.
  • A ProLiant összekötő kapcsolók kialakítása nagy mértékben csökkenti az ultravékony szerverek házának hátlapjára csatlakoztatott hálózati kábelek számát. A ProLiant BL p-Class GbE2 összekötő készletek teljesen redundáns Gigabit Ethernet hálózati adapter (NIC) jelerősítést nyújtanak a magas szintű hálózati funkciókat és egyedülálló befektetésvédelmet igénylő felhasználók számára.

    Az ügyfeleknek kínált rendkívül versenyképes árakra vonatkozó HP stratégiával összhangban a HP jelentős árcsökkentést is bejelentett a HP ProLiant 300 és 500 szerverek és a ProLiant BL ultravékony szerverek egyes modelljeire, a ProLiant szerverek memóriaválasztékára, az ipari szabvány processzorokra és a ProLiant merevlemez-meghajtókra.

    Az Itanium 2-alapú Workstation magasabb szinten nyújt megfizethető teljesítményt
    A HP ma bejelentette bővített HP Workstation zx2000 modelljét, amely magasabb szinten nyújt megfizethető teljesítményt a szoftverfejlesztőknek. Az Intel Itanium 2-alapú HP Workstation zx2000 most már az új, alacsony feszültségű Intel Itanium 2 1 gigahertzes processzort tartalmazza, amelyhez 1,5 megabyte-nyi L3 memória-gyorsítótár tartozik. A munkaállomás így 10 százalékos teljesítménynövekedést ér el az alkalmazások terén, és mindezt a jelenlegi zx2000 termék árszínvonala alatt.

    Árak és piaci megjelenés
    Az új 8- és 16-processzoros HP Integrity szerverek ősztől kaphatók. Az új ProLiant kínálat már most is rendelkezésre áll. A hozzávetőleges árak szeptember közepétől állnak rendelkezésre. Az új HP Workstation zx2000 szeptember 9-től kapható, a belépő szintű modell ára várhatóan 3.000,- euró alatt lesz.



  • Szólj hozzá!

    További Dotkom

    Hirdetés

    Népszerű

    Hirdetés

    Technokrata a Facebookon

    Hirdetés

    IoT-Magazin.hu

    Hirdetés

    Kütyük

    Hirdetés

    Dotkom

    Műszaki-Magazin.hu

    Hirdetés