Connect with us

Hirdetés

technokrata

Óriásit esett a Sony

Dotkom

Óriásit esett a Sony

Csaknem száz százalékos profitcsökkenést szenvedett el a Sony.

Folyó üzleti éve első negyedében 98 százalékkal csökkent a Sony nyeresége, az eladásból származó bevétel pedig 6,9 százalékkal esett vissza.

Az idei első negyedévben a veszteség óriási az egy évvel korábbi 57,18 milliárd jen profithoz képest, amely épphogy elérte a 1,12 milliárdot. A bevétel 1,6 billió jenre süllyedt. A működési nyereség 16,67 milliárd jennel 67,9 százalékkal esett vissza szemben a várt 13,2 milliárd helyett.

Az eladásból származó bevételek kevésbé esnek messze a szakemberek előzetes várakozásaitól, azonban ekkora profitcsökkenést még a legpesszimistább elemzők sem vártak volna.

A gyenge teljesítmény a játékkonzolok (-31,6 százalék), ezen belül a Play Station 2 (-42 százalék) eladásának köszönhető, ám emellett a Sony Trinitron televíziói sem kelendőek már.

A vállalat egyelőre nem változtatott bevételi várakozásán és tartja 50 milliárd jenes tiszta profitot előirányzó éves tervét. A reményeket a már hazánkban is kapható, testmozdulatokkal irányítható PlayStation videojáték, az EyeToy iránti nagy érdeklődés táplálja.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés