Connect with us

Hirdetés

technokrata

Xerox: csökkenő profit és árbevétel

Dotkom

Xerox: csökkenő profit és árbevétel

A Xerox profitja, ha kevéssel is, de csökkent a második negyedévben.

A világ vezető irodagép-gyártójának profitja – ha kevéssel is, de – csökkent az idei második negyedévben, emellett eladásai sem javultak. Az eredményrontó tényezők az adósság mérséklését célzó hitelügylettel kapcsolatos terhek voltak.

A vállalat tiszta profitja a negyedévben 86 millió dollár lett, szemben a tavalyi 87 millió dollárral. Árbevételként 3,92 milliárd dollárt ért el a gyártó, az előző év 3,95 milliárdja helyett. A Xerox színes nyomtatóinak növekvő eladásaiból származó 8 százalékos bővülés javulást eredményezett az eladott mennyiség tekintetében.

A múlt hónapban befejeződött 3,6 milliárd dollárt elérő feltőkésítési programból több mint 1,3 milliárdnyi volt az új részvénykibocsátás, amelyhez 1 milliárdnyi hitelpénzt használt fel vállalat, miközben adósságait 2,5 milliárd dollárra sikerült lefaragnia.

Az első negyedévre a Xerox 10 centes részvényenkénti veszteséget jelentett, beleszámítva a korábbi 25 centes részvényenkénti perköltséget is. Az első negyedévben a berendezés-eladások 3%-kal emelkedtek, mely magában foglalja a színes és multifunkciós készülékek első negyedévi növekedését, valamint a 6 százalékpontos árfolyamnyereséget.

Az első negyedév összbevétele 3,8 milliárd USD volt, ami az előző év azonos időszakához képest 3%-os csökkenést jelent egy 4 százalékpontos árfolyamnyereséget is beszámítva. Az összbevétel első negyedévi csökkenését elsősorban a társaság fejlődő piacokon folytatott üzleti tevékenysége és analóg termékei okozták.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés