Connect with us

Hirdetés

technokrata

StandIt: ha már hátfájásaink vannak a számítógép-használattól

Dotkom

StandIt: ha már hátfájásaink vannak a számítógép-használattól

A notebook használók az LCD-hez kötött billentyűzet miatt talán még inkább ki vannak téve a nyaki és a hátfájdalmaknak, mint az asztali PC-k előtt ülők – a kompakt elhelyezés ugyanis olyan testhelyzetet kíván, ami hosszú távon igen kényelmetlen. Létezik azonban megoldás.

Az egyik az, hogy rendszeresen mozgunk, esetleg gyakran meglátogatunk egy masszőrt. A mobilitást szem előtt tartók nagyobb része azonban (ilyen szempontból) egészségtelenül él, így kénytelenek szenvedni a billentyűzet és a képernyő közelsége és elrendezése miatti kényelmetlen testhelyzet miatt. Ezt ismerte fel a StandItet megalkotó cég.

Node mi is az a StandIt? Egy olyan eszköz, amivel ki lehet támasztani a noteszgép hátulját; majd azt teljesen kihajtva, egy billentyűzetet és egy egeret csatlakoztatva máris ideális helyzetbe kerülünk a munkához. A hát és a nyak egyenes pózt vehet fel, miközben használjuk noteszgépünket. Érdemes a kis eszköz holnapját felkeresni, az ott látható képek magukért beszélnek.

A 35 dolláros megoldás a portabilitást szem előtt tartva könnyűre terveztetett. Használatához olyan noteszgép szükséges, melynek nyitási szöge legalább 145 fokos, ugyanis a hordozható számítógépet közel teljesen ki kell nyitni ahhoz, hogy használni lehessen a StandItet. Többféle színben is kapható (alapszínként fekete festéket kapott).

Akit érdekel, az oldalon több link is található a huzamosabb számítógép-használat egészségügyi kockázatainak témájában.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés