Connect with us

Hirdetés

technokrata

Stabil a Matáv stratégiai befektetőjének minősítése

Dotkom

Stabil a Matáv stratégiai befektetőjének minősítése

A Standard and Poor´s megerősítette a Deutsche Telekom minősítését.

A Standard and Poor´s nemzetközi hitelminősítő felülvizsgálat után megerősítette “stabil kilátással” cégadósi besorolását a német Deutsche Telekom távközlési óriásnak – a Matáv stratégiai befektetőjének. A felülvizsgálat szerint a legnagyobb európai távközlési vállalat teljesíteni fogja idei szabadkészpénz állományára vonatkozó céljait.

A Londonban publikált közlemény nem tesz említést a Matávról, de a szövegben az belefoglalták, hogy a megerősítés az anyavállalat “csatolt részeire” is vonatkozik.

Guy Deslondes, az S&P milánói irodájának vezető távközlési elemzője, a közlemény szerzője az MTI-nek azt nyilatkozta: Bár a közleményben név szerint valóban nem esik szó a magyar leányvállalatról, de a Standard and Poor´s álláspontja továbbra is az, hogy DT stratégiai érdekeltségeinek besorolásai az anyavállalattal együtt mozognak.

Az S&P egy korábbi negatív kilátású vizsgálat eredményeként tavaly áprilisban süllyesztette a jelenleg érvényes “BBB plusz”-ra a Matávot. A visszaminősítés előzményeként az S&P ugyanaznap leértékelte a Deutsche Telekomot is, szintén “A mínuszról” “BBB plusz”-ra.

Már a 2002 áprilisi Matáv minősítés indoklásában is a, hogy a tulajdonos DT romló gazdasági kilátásai szerepeltek. A Standard and Poor´s idén áprilisban egyszer már külön a Matávra készített közleményben már megerősítette a hazai távközlési szolgáltató minősítését, stabil kilátással.

A DT hitelminősítésének megerősítése a német cég “BBB plusz” szintű hosszú távú, és “A-2” rövid futamidejű vállalati kötelezettségeire vonatkozik. Az S&P szerint a Deutsche Telekom 2003-tól évente 5-6 milliárd eurós szabadkészpénz-forgalmat célzott meg, és a hitelminősítő szerint e cél teljesítése a pillére a Deutsche Telekom középtávú hitelképességének megítélésének.

A Matáv anyavállalata idén 17,2-17,7 milliárd euró nettó cash flow-t (EBITDA) tervez, aminek teljesülése esetén a csoport eléri a 3,3-3,6-szeres szorzójú nettó adósság/EBITDA hányadost, és szabadkészpénz-forgalomra vonatkozó célok teljesülése esetén ez az érték jövőre háromra is csökkenhet.

Összességében a Standard and Poor´s ítéletében a Deutsche Telekom teljesíteni tudja a középtávú szabadkészpénz-forgalmra vonatkozó célkitűzését.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés