Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az IT-s betöréseket hamarosan kötelező lesz nyilvánosság elé tárni

Dotkom

Az IT-s betöréseket hamarosan kötelező lesz nyilvánosság elé tárni

Sajnálattal értesítjük kedves felhasználóinkat, hogy feltörték portálunkat – törvényi szabályozással szorítják rá a cégeket a tájékoztatásra.

Egy, a napokban életbe lépő kaliforniai törvény szerint az e-kereskedelemben érdekelt vállalatok kötelesek figyelmeztetni ügyfeleiket, ha internetes támadás áldozatává válnak. A Security Breach Information Act (S.B. 1386), nevű törvény értelmében ugyanis a kaliforniai cégek többé nem tusolhatják el az online betörések tényét, ellenkező esetben könnyen a bíróságon találhatják magukat.

A törvény célja, hogy visszaszorítsa az USA-ban robbanásmód szaporodó személyes adatok lopását. Míg 2000-ben ˝mindössze˝ 31 ezer panasz érkezett a Szövetségi Kereskedelmi Bizottsághoz (Federal Trade Comission – FTC), addig ez a tavalyelőtti évben már 86 ezer fölé emelkedett, 2002-ben pedig majdnem 162 ezer ilyen esetről számoltak be. Ennek legnagyobb része (42%) a hitelkártyákkal elkövetett csalások csoportja, de több, egyéb típusú csalásról, illegális adatszerzésről is egyre többen panaszkodnak.

Jelenleg is keményen büntetik a személyes adatokkal való visszaélést az USA-ban: az, aki 100 ezer dollárnál nagyobb mértékű csalást követ el, akár 1 éves börtönbüntetést is kaphat némely államban – hasonlóan 2 grammnyi kokain vagy heroin eladásáért. A most életbe léptetni tervezett törvénnyel azonban a cégeket is szeretnék rászorítani a törvényhozók, hogy nagyobb biztonsági szintre emeljék az Internetről is hozzáférhető adatbázisaik védelmét. Ez azoknál a cégeknél, akik még nem rendelkeznek behatolás-védelmi eszközökkel, új termékek megvásárlását jelenti; akik pedig már fel vannak szerelkezve, azoknál a megjelenő biztonsági hibákra való nagyobb odafigyelést eredményez (remélhetőleg).



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés