Connect with us

Hirdetés

technokrata

NEC: 40 órás akkumulátor üzemidő!

Dotkom

NEC: 40 órás akkumulátor üzemidő!

A japán mérnökök elmondása szerint olyan, üzemanyag-alapú energiacellát fejlesztettek ki, amellyel drámai mértékben megnövelhető a noteszgépekbe szánt akkumulátorok üzemideje.

Az NEC bejelentésében közölte azt is, hogy várhatóan két éven belül már a piacon lesz az üzemanyaggal működő akkumulátor, melynek alkalmazásával nem álom többé az akár 40 órás (!) üzemidő elérése sem. A cég szóvivője által említett érték egyébként körülbelül a jelenlegi telepek működési idejének 8-10-szerese.

Igen erős konkurenciával áll azonban szemben a japán gyártó, hiszen csak a szigetországot tekintve is akad riválisa: a Toshiba szintén dolgozik ilyen típusú akkumulátorok kifejlesztésében, sőt, márciusban bejelentették, hogy 2004-re piacra kívánnak dobni egy olyan noteszgépet, melyben metilalkohol hajtotta telep dolgozik majd a számítógép folyamatos működése érdekében. Igaz, ennek üzemidejét még csak öt órásra tervezik – de ennél többre a kezdetekben az NEC technológiája sem lenne képes.

Az mindenesetre érdekes, hogy míg az autóipar egyre kutatja az elektromos meghajtás lehetőségeit a hagyományos üzemanyagú energiaellátás kiváltására, addig a számítástechnikában pont ennek ellenkezőjét igyekeznek elérni a fejlesztők. Szerencsére ehhez nem benzint terveznek használni, hanem metilalkohol vagy hidrogéngáz alkalmazásában gondolkodnak.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés