Connect with us

Hirdetés

technokrata

Holland tulipán a nagy Dell ellen

Dotkom

Holland tulipán a nagy Dell ellen

A szinte ismeretlen holland PC-kereskedőcég 192 millió dollárra perli a Dellt.

Valószínűleg nem sok ember kapja fel a fejét, ha a holland Tulip Computers-ről hall. Az amersfoorti székhelyű cég 192 millió dolláros követelést támaszt a világ legnagyobb számítógép-gyártója, a Dell-lel szemben. A hétfőn benyújtott vádirat szerint az amerikai óriáscég az Optiplex PC-kbe a Tulip által levédett alaplap-designt használta.

A Tulip Computers ügyvédje szerint a szabvány levédése óta (1997) a Dell közel 4 millió számítógépet értékesített ezzel a technológiával, mellyel 6,4 milliárdos bevételt ért el. A vádirat szerint a holland cég utólagosan követeli a licencdíjat, mely 192 millió dollárt tesz ki.

A Dell képviselője elmondta, hogy a vádirat benyújtása előtt sohasem hallottak sem a Tulip Computers-ről, sem a szabványról. A 192 milliós összegről pedig elmondta, hogy semmilyen valóságalapja nincs, valószínűleg hasraütés alapján született.

A tavaly 35,6 milliárd dolláros bevételt elért Dell zsebből kifizethetné az összeget, míg a holland cég szemszögéből a 192 millió dollár az éves bevétel több mint háromszorosa.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés