Connect with us

Hirdetés

technokrata

Információs társadalmat építünk ´svéd modell´ alapján

Dotkom

Információs társadalmat építünk ´svéd modell´ alapján

A társadalom informatikai fejlődése az európai integráció kulcsfontosságú része.

Svéd-modell elnevezésű informatikai adókedvezmény látott napvilágot az informatikai és a pénzügyi tárca együttműködésének következtében.

Az IHM közleménye szerint a cégek és intézmények az új konstrukció révén munkavállalóik számára személyi számítógépeket, Internet-hozzáférést és szoftvereket juttathatnak úgy, hogy annak költségeit elszámolhatják és az ÁFA-t is visszaigényelhetik.

A minisztérium reményei szerint az új konstrukció lendületet ad az otthoni Internet-felhasználás növekedésének, illetve a távmunka elterjedésének. Ez utóbbi sokat javíthatna a magyar munkaerőpiac dinamizmusán.

Kovács Kálmán miniszter kedvezőnek ítélte, hogy az előfizetések száma az utóbbi egy évben 41 százalékkal bővült, és immár 27 százalékot képvisel a szélessávú Internet, szemben az EU-országok 15 százalékos arányával. A miniszter szavai szerint az elmúlt évek legfontosabb eredménye az információs társadalommal kapcsolatos pozitív attitűdök elterjedése. A további kommunikációs feladatokkal kapcsolatban úgy véli, hogy tudatosítani kell: a társadalom informatikai fejlődése az európai integráció kulcsfontosságú része.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés