Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Cesky Telecom regionális tranzit-szolgáltatóvá válik

Dotkom

A Cesky Telecom regionális tranzit-szolgáltatóvá válik

Belép a német piacra a legnagyobb cseh távközlési cég, a Cesky Telecom.

A Cesky Telecom leányvállalata, a frankfurti székhelyű Czech Telecom Germany olyan távközlési, mobil- és Internet-szolgáltatókat céloz meg tranzit szolgáltatásaival, amelyeknek csehországi, valamint kelet- és közép-európai üzleti kapcsolataik vannak.

A Cesky Telecom a saját jövőjét mindenekelőtt minőségi, értékes, de költséghatékony szolgáltatóként képzeli Kelet- és Nyugat-Európa között. Stratégiai célja hídként működni Európa keleti és nyugati térsége között.

A cég vezetői elmondták: a terjeszkedés időpontját az EU-bővítés miatt időzítették mostanra.
A Cesky Telecom az idei év eleje óta rendkívül gyors ütemben terjeszkedik. A pozsonyi, bécsi és frankfurti leánycégek után az év végéig Budapest és Varsó következik.

A cseh társaság tavaly 52,9 milliárd cseh koronás (1,65 milliárd eurós) forgalmat bonyolított. A 4,3 milliárd koronás adózás utáni nyereségével a Cesky Telecom Európa legjövedelmezőbb távközlési vállalata közé tartozik, annak ellenére, hogy a tiszta nyereség 29 százalékkal, hatéves mélypontra mérséklődött. A Cesky Telecom pénzforgalmi többlete (EBITDA) 26,2 milliárd koronára mérséklődött tavaly az egy évvel korábbi 27,1 milliárdról.

A Cesky Telecom saját nemzetközi optikai távközlési kábelrendszerrel rendelkezik, melynek hossza csak Csehországban 27.000 km. Ehhez a hálózathoz bérelt optikai vonalakkal a szomszédos országokban csatlakozó helyeket épít ki, egyebek között Pozsonyban, Bécsben, Budapesten, Varsóban és Majna-Frankfurtban. Szolgáltatásaikat elsősorban a különféle telekommunikációs szolgáltatóknak, illetve a nagy cégeknek ajánlják, amelyeknek munkájukhoz, vállalkozásaikhoz van szükségük a külföldi telekommunikációs szolgáltatásokra.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés