Connect with us

Hirdetés

technokrata

A C&W eladta utolsó hongkongi részesedését

Dotkom

A C&W eladta utolsó hongkongi részesedését

A PCCW-ben birtokolt rész ellenértékére rövidtávú likviditásának helyreállítása érdekében van szüksége a C&W-nek.

A brit Cable & Wireless mintegy 400 millió dollárért eladta utolsó részesedését is a hongkongi vezető telefonszolgáltatóban. A PCCW-ben birtokolt rész ellenértékére rövidtávú likviditásának helyreállítása érdekében van szüksége a főként a vállalati piacot kiszolgáló brit C&W-nek.

A tizennégy százalékos részesedés eladását egy nappal azután jelentették be, hogy rekordnagyságú veszteségről és az egyesült államokbeli pozícióinak feladásáról is hírt adtak. A bevételre a nemrég lejárt kötvények megújítása miatt van szükség.

A 652 millió darab részvény vevője a Citigroup volt; a tranzakció értékének alapja pedig az az árfolyam képezte, melyen a bank később piacra dobhatja a részvényeket.

A hongkongi tőzsde szerint a csomag körülbelül 3,4 milliárd hongkongi dollárt (438 millió amerikai dollárt) ért; piaci források szerint az értékesítés mintegy 10 százalékkal alacsonyabb történhet. A részvények nyereséggel történő eladása nem lesz könnyű a Citigroup számára, hiszen a PCCW-nek korlátozottak a növekedési esélyei, viszont nagy az adóssága. Ekkora részvénycsomag aligha “borítható” a piacra, valószínűbb inkább a szakmai befektetőnek történő értékesítés.

A PCCW tavaly értékének majd felét veszítette el. A papír ára az Internet-boom idején még 28,50 hongkongi dollár volt.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés