Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Intel beszáll az Elpida DRAM gyártásába

Dotkom

Az Intel beszáll az Elpida DRAM gyártásába

Százmillió dollárral száll be az Intel az Elpida Memory új, csúcstechnikát képviselő gyártóüzemének felépítésébe.

A japán Elpida Memory – amely a NEC Corp. és a Hitachi Ltd. 50-50 százalékos tulajdonában van – már jó ideje kutat partner után a csúcstechnológiát képviselő 80 milliárd jenes gyártókapacitás felépítéséhez, mely lehetővé tenné számára a túlélést az egyre élesebb versenyben.

A két tulajdonos együtt 19,5 milliárd jent (80 millió dollárt) szán a beruházásra. Az Intel és más társaságok tőkeinjekciója 30 milliárd jent hoznak a projekt költségvetésébe. Az Intel százmilliós tőkejuttatása a beruházás finanszírozásához szükséges további 30 milliárd jen előteremtését követően kerül kifizetésre.

Az Intel – a befektetési szerződés egyik pontja szerint – a részesedés kivásárlására szóló opciót kért a két japán tulajdonostól, melyet tetszés szerinti időpontban lehívhat. Az Intel nem erősítette meg a szerződés záradékának létezését.

Az Elpida jelenleg a világ ötödik legnagyobb DRAM memória gyártója. A cég az új üzemmel a 300 milliméteres szilikon lapkák termelését kívánja jelentős mértékben bővíteni az idén januárban üzembe helyezett hirosimai gyárában.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés