Connect with us

Hirdetés

technokrata

HP: ESG eredmények a második negyedben

Dotkom

HP: ESG eredmények a második negyedben

A HP nagyvállalati rendszerek (ESG) üzletága jó eredményeket ért el.

A Hewlett-Packard nagyvállalati rendszerek (ESG) üzletágának árbevétele – az Amerikában és Japánban elért komoly növekedés nyomán – 3 százalékkal, 3,9 milliárd dollárra emelkedett az előző negyedévhez képest. A bővülésben az ipari szabványos szerverek (7%) és az adattárolási megoldások (5%) jártak az élen. A működéskritikus (business-critical) szerverek árbevétele 4 százalékkal – azaz a tágabb értelemben vett UNIX piacnál kisebb mértékben – csökkent negyedéves szinten. A szoftverértékesítési árbevétel a távközlési piacon tapasztalható tartósan lanyha forgalom miatt 2 százalékkal elmaradt a három hónappal korábbi értéktől.

Az ESG 83-ról 7 millió dollárra, azaz 92 százalékkal mérsékelte üzemi veszteségét a második negyedévben. Az ESG árbevétel arányában kifejezett üzemi eredménye (üzemi nyereséghányada) –0,2 százaléknak felelt meg – az előző negyedév értéke még –2,2% volt.

A negyedév legfontosabb eredményei között említést érdemel 70 új és továbbfejlesztett termék bevezetése; az Itanium 2 alapú rendszerek szegmensében elért erősödő szoftvertámogatás és piaci elfogadottság; a HP NonStop szerverek értékesítésében tapasztalható jelentős fellendülés; a HP Superdome szerverek forgalmazásának újabb rekordja; valamint a HP StorageWorks Enterprise Virtual Array adattárolási megoldás iránt tapasztalható élénk piaci kereslet. A HP nemrégiben kötötte meg a kínai adóhatósággal minden idők legnagyobb értékű Superdome szerződését.

Pár héttel ezelőtti bejelentése értelmében az ESG közös lépéseket dolgozott ki a HP Services-zel a forgalomnövekedést felgyorsítására:

1. Az üzletágak szervezeti finomításával egyesíti a nagyvállalati hardverekre szakosodott csoportokat, ésszerűsíti a működést és szorosabb értékesítési partnerkapcsolatot hoz létre a két szervezet között.
2. A szoftverekkel, szolgáltatásokkal, megoldásokkal és a Darwin referencia-architektúrával támogatott HP Adaptive Enterprise stratégia elindításával lehetővé teszi ügyfelei számára a változások hatékonyabb mérését, megtervezését és menedzselését, ennek nyomán pedig az üzleti és informatikai működés pontosabb összehangolását.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés