Connect with us

Hirdetés

technokrata

Symantec: új sérülékenység-felmérő megoldás

Dotkom

Symantec: új sérülékenység-felmérő megoldás

A Symantec Vulnerability Assessment a sebezhető pontok felismerésével és rangsorolásával megelőző védelmet nyújt a kockázatnak kitett rendszereken.

A Symantec bejelentette a Symantec Vulnerability Assessment megjelenését, amely a sérülékenységek felismerése és rangsorolása, valamint az azok orvoslásához szükséges átfogó információk biztosítása révén a hálózati infrastruktúra jobb ellenőrzését teszi lehetővé.

„A Symantec több mint 2500 új sérülékenységet dokumentált az elmúlt év során, amely a 2001. évihez képest 81,5%-os növekedést jelent. Sajnálatos módon sok szervezetnél nem ügyelnek a rendszereik és alkalmazásaik sebezhető pontjaira, és nem képesek meggyőződni arról, hogy a felderített sebezhető pontok orvosolva lettek-e” – mondta Ronald Van Geijn, a Symantec termékmenedzselési igazgatója. „A Symantec Vulnerability Assessment minimalizálja a sebezhető rendszerek felderítésének bonyolultságát és optimalizálja a felderítés irányítását, emellett kiterjedt javítási információt biztosít a rendszerek és alkalmazások megelőző jellegű védelméhez.”

A Symantec Vulnerability Assessment az egyedi hálózat-átvizsgálóknál gyorsabban és alaposabban deríti fel a vállalkozás sebezhető rendszereit és alkalmazásait. A sérülékenységeket a sürgősség, valamint a behatás mértéke és orvoslása szempontjából rangsorolja, így a személyzet a legveszélyesebb sérülékenységekkel foglalkozhat először.

A Symantec Vulnerability Assessment az első sérülékenység-felmérő megoldás, amely a Symantec kiterjedt, élvonalbeli sérülékenységi adatbázisát alkalmazza. Ez az adatbázis a CVE és a Bugtraq által felismert veszélyek azonosítását teszi lehetővé. Használata által a rendszergazdák a fontos, nagy hatású sérülékenységekre és támadásokra összpontosíthatnak. A Symantec Security Response biztosítja a legfrissebb sérülékenységi jellemzőket és az orvoslásukra szolgáló részletes leírást, mely a javításokhoz tartozó hivatkozásokat és internetes adatbázisokat is tartalmazza.

A Symantec Vulnerability Assessment-be integrált LiveUpdate az új védelmi frissítéseket és modulokat gyorsan és önműködően juttatja célba. Ez – az informatikai környezetben található sérülékenységek hatékony kijavítása érdekében – a sérülékenységek és azok hatásának megismerésében, valamint a megfelelő védelmi intézkedések megtételében, illetve a javítások alkalmazásában segíti a védelmi szakembereket.

„A rendszerek dokumentált sérülékenységeinek évről évre magasba szökő száma miatt az értékes információ elvesztésének megelőzése és a vállalat termelékenységének megőrzése érdekében megelőző intézkedésekre kényszerülnek a szervezetek” – tette hozzá Van Geijn úr. „A Symantec Vulnerability Assessment felismeri és rangsorolja a rendszer sérülékenységeit, ezáltal a szervezetek megelőzhetik a rendszerek megbízhatóságát, integritását és hozzáférhetőségét veszélyeztető, lappangó hibák kihasználását.

A Symantec Vulnerability Assessment emellett szorosan integrálható a Symantec Incident Manager 2.0-val, így a sérülékenységek összevetésén és kezelhető incidenssé alakításán keresztül csökken a hamis riasztások száma, ennél fogva a rendszergazdák a támadásnak leginkább kitett rendszerekre összpontosíthatnak.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés