Connect with us

Hirdetés

technokrata

Latitude D400 – alig másfél kilogramm tömegű Dell noteszgép

Dotkom

Latitude D400 – alig másfél kilogramm tömegű Dell noteszgép

A Dell már több mint egy hónapja bejelentett, de útjára csak most indított noteszgépe kicsiny méretekkel és tömeggel büszkélkedhet.

A Latitude D400-as Centrino technológián alapul, processzora egy 1,3 vagy 1,4 GHz-es Pentium M típusú CPU lehet. A Dell bejelentése szerint hamarosan nagyobb órajellel bíró processzorok is elérhetők lesznek ezen notebookban. Másik fontos jellemzője a D400-asnak, hogy 12 colos kijelzővel rendelkezik.

A típus belépőszintű modellje 1,3 GHz-es Pentium M processzort, 128 MB operatív tárat és egy 20 GB kapacitású merevlemezt tartalmaz – optikai meghajtó és floppy drive nem található a noteszgépben. Ezen egységeket külső eszközökként lehet csatlakoztatni a hordozható számítógéphez. Fel van szerelve az Intel 802.11b vezetékmentes moduljával és egy smart-card leolvasóval is. A konfiguráció ára 1500 dollár.

Maga a noteszgép egyébként 1,7 kilogrammos tömeggel büszkélkedhet, ennek köszönhetően könnyen hordozható. Kis méretei is a mobilitás kielégítésében játszanak szerepet: a 12 colos kijelző mellett a mindössze 2,5 centiméteres vastagság ritka tulajdonság a notebookok körében.

Hogy pontosan mikor, azt egyelőre nem tudni, de a Dell ígéretei szerint még az évben útjára indul a D400-asnál is kisebb X300 mini notebook.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés