Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nyereséges volt a KPN első negyedéve

Dotkom

Nyereséges volt a KPN első negyedéve

A teljes csoportra vonatkozó bevétel növekedés 2,5 százalékos volt.

A többek között a PanTel 75%-át birtokló holland KPN távközlési vállalat 770 millió euró adózott nyereséget jelentett az első negyedévről, szemben az egy évvel korábbi 348 millió eurós nettó veszteséggel.

Az egyszeri tételek összesen 657 millió eurós hasznot hoztak, köztük a MobilCommal való viszonyt lezáró megállapodás és a telefonkönyv-szolgáltatás értékesítése. Egy évvel korábban az egyszeri tételek egyenlege 123 millió euró mínuszt mutatott.

Az adózás előtti nyereség 346 millió euró volt a tavalyi 5 millió eurós többlet helyett. A működés legreprezentatívabb mutatója, a pénzforgalmi többlet (EBITDA) 1,208 milliárd euróra növekedett az előző évi 940 millióról. A bevétel a stratégiai divíziókban, vagyis a vezetékes és a mobilszolgáltatásban 5,6 százalékkal, azaz 162 millió euróval bővült, ezen belül a mobilrészlegnél 15 százalékkal. A teljes csoportra vonatkozó bevétel növekedés 2,5 százalékos volt.

Az első negyedév végén a KPN nettó adóssága 11,2 millárd euróra csökkent az egy évvel korábbi 15,4 milliárdról. A cég részvénye átlagban 5,0 százalékkal olcsóbb, mint az év elején az amszterdami értéktőzsdén.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés