Connect with us

Hirdetés

technokrata

Védjük adatainkat ujjlenyomat-olvasóval!

Dotkom

Védjük adatainkat ujjlenyomat-olvasóval!

A DigitalPersona olyan ujjlenyomat-leolvasó egységet jelentett be, melyet noteszgépek és PDA-tulajdonosok egyaránt használhatnak adataik kényelmes biztosítására.

Az eddig főként asztali eszközök biometrikus (az ember valamely testrészének a többi embertől való eltérését kihasználó) biztosítását szolgáló eszközöket készítő cég ma jelentette be U-are-U Firefly névre keresztelt szkennerét, mely hordozható számítógépek és PDA-k tulajdonosai számára jelent könnyebbséget. Könnyebbséget, mert nincsen szükség bonyolult jelszavakat megjegyzésére, elég a rendszer kinyitásához a megfelelő ujj(lenyomat).

Az ujjlenyomat-érzékelő eszközök tipikusan vagy üvegfelülettel vagy szilíciumborítással rendelkeznek, attól függően, hogy az ujj optikai képét vagy elektronikai különbségeit elemzik. A DigitalPersona az optikai ellenőrzés mellett döntött – megoldása egy 9 voltos elemnél is kisebb mérettel rendelkezik. Kettő az egyben termékről van szó: az ujjlenyomat-olvasó egyúttal a képernyőn való navigációra is használatos.

Harvey Bondar, a cég marketingigazgatója szerint a laptop-piac nagy keresletet jelent majd az eszköz számára, s a PDA-k világában is rohamos terjedésre számítanak. Bondar elmondása szerint a vezetékmentes technológiák fejlődése következtében már nincsen messze az az időszak sem, amikor a mobiltelefonokban is megjelenhet ez az azonosítási forma. Nem rendelkeznek még szerződéssel az ezen termékeket értékesítő piaci szereplőkkel; ugyan a Gateway biztosította Firefly számára az alapot, azaz a tesztnoteszgépeket, de konkrétabb megállapodás az eszköz alkalmazásáról nem született a két cég között egyelőre.

Nem a DigitalPersona az első, amely ilyen megoldással jelentkezik, a MicronPC például tavaly hasonló noteszgépeket kezdett árusítani (elsősorban kormányzati ügyfeleknek). Bondar elmondása szerint a többi eszköz az övékéhez képest lassú, és drágább is, igaz, hogy a DigitalPersona terméke még nem rendelkezik az összes szükséges szoftverrel.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés