Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Xerox első negyedévi eredményei

Dotkom

A Xerox első negyedévi eredményei

Pozitív működési eredmény, növekvő berendezés-eladások, fokozott piaci részesedés és új technológia jellemzi a Xerox tevékenységét.

A Xerox 10 centes részvényenkénti veszteséget jelentett az első negyedévre, beleszámítva a korábban bejelentett 25 centes részvényenkénti perköltséget is. A főbb piacokon jelentkező növekvő kereslet és a magas működési eredmény hozzájárultak a társaság várakozásokat felülmúló negyedévi eredményéhez, figyelembe véve a fenti költséget is.

A berendezés-értékesítésből származó árbevétel jelzi leginkább a vevők igényét a társaság bővített kínálata iránt az irodai és termelési környezetben alkalmazott berendezések piacán. Az első negyedévben a berendezés eladások 3%-kal emelkedtek, ami a 2002 negyedik negyedében tapasztalt 2%-os csökkenést követő javulás. A 3%-os növekedés magában foglalja a színes és multifunkciós készülékek első negyedévi növekedését, valamint a 6 százalékpontos árfolyamnyereséget.

Az első negyedév összbevétele 3,8 milliárd USD volt, ami az előző év azonos időszakához képest 3%-os csökkenést jelent egy 4 százalékpontos árfolyamnyereséget is beszámítva. Az összbevétel első negyedévi csökkenését elsősorban a társaság fejlődő piacokon folytatott üzleti tevékenysége és analóg termékei okozták.

“Miközben a gazdasági környezet a vártnál nehezebb volt az első negyedévben, mi hatásosan kezeltük ezt a kihívást a karcsúsított, rugalmasabb üzleti modellünk kínálta előnyök kihasználásával” – mondta Anne M. Mulcahy, a Xerox elnök-vezérigazgatója.

A Xerox vezető technológiája az irodai és termelési környezetben alkalmazott színes termékek piacán továbbra is komoly bevételeket eredményezett az előző év azonos időszakához képest 16%-os össznövekedéssel, ami nagyban tulajdonítható a Xerox DocuColor sorozatával elért sikereknek.

“Innovációs befektetéseinkkel olyan piacokra irányítjuk a figyelmünket, amelyek a legnagyobb nyereségnövelés lehetőségét kínálják.” – tette hozzá Mulcahy.

A társaság megjegyezte, hogy a 2002 második félévi piaci részesedésre vonatkozó jelentések szerint teret nyert a fő üzleti szegmensekben, többek között a termelési és az irodai színes multifunkciós, valamint az irodai fekete-fehér multifunkciós berendezések terén. A 2003 első negyedévi berendezés-telepítések száma is nőtt ezeken a fontos piacokon, ami bizonyítja az elmúlt évben bevezetett 17 új termék erőteljes hatását.

Például a termelési területeken alkalmazott színes berendezés-telepítések száma 8%-kal növekedett az első negyedévben, ami főként a Xerox DocuColor 6060-as digitális színes nyomdai berendezés iránti fokozott keresletnek tudható be. A társaság legutóbb azt jelentette, hogy DocuColor 6060-as és DocuColor 2000-es termékcsaládja meghaladta a 7.500 telepítést világviszonylatban, ezáltal saját kategóriájukban ezek lettek a legjobban eladott rendszerek. A 2002 második félévére vonatkozó legutóbbi iparági jelentések szerint a Xerox foglalja el az első helyet az Egyesült Államokban és Európában a termelési környezetben alkalmazott színes nyomdai berendezésekkel elért piaci részesedés tekintetében.

Az irodai termékek tekintetében a Xerox fejlett multifunkciós rendszerei iránti fokozott kereslet ugyancsak az első negyedévi telepítések növekedéséhez vezetett. Az irodai színes multifunkciós telepítések száma 48%-kal növekedett, az irodai fekete-fehér multifunkciós telepítéseké pedig 15%-kal, ami nagyrészt a Xerox múlt évben bevezetett Document Centre 500-as sorozatának köszönhető.

Az első negyedévre a bruttó árrés 0,9 százalékpontos növekedéssel elérte a 41,9%-ot. Az értékesítési, adminisztratív és általános költségek tovább csökkennek, és a bevételre vetített SAG 27,1% volt, ami évi 3,2 százalékpontos javulást jelent.

A társaság 159 millió USD első negyedévi működési cash-flow-t ért el. A Xerox likviditási pozíciója világviszonylatban 3 milliárd dollárra nőtt az első negyedév végére.

Mulcahy hozzátette, hogy “A gazdasági bizonytalanság ellenére jelentősen javult üzemi eredményeink és erős pénzügyi alapjaink a Xeroxot még erőteljesebb piaci fellépésre teszik alkalmassá az iparág legszélesebb választékát jelentő innovatív rendszereivel és szolgáltatásaival.”



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés