Connect with us

Hirdetés

technokrata

Borland akvizíciók az idei év elején

Dotkom

Borland akvizíciók az idei év elején

A Borland több jelentős cégvásárlást, fúziót eszközölt az elmúlt időszakban, legutoljára a Starbase és a Togethersoft csatlakozott a szoftverfejlesztő céghez.

A Starbase fúziója

A Borland és a Starbase között, 2002. október 8-án létrejött fúziós megállapodás feltételeinek megfelelően a Borland összesen körülbelül 24 millió dollárért a Starbase fölött tulajdonjogot szerzett. A fúziós megállapodás értelmében a Borland 2002. október 11-én készpénzes árajánlatot tett a Starbase forgalomban levő részvényeinek egyenként 2,75 dolláros áron való megszerzésére. A 2002 november 22.-én lejárt ajánlat szerint a Borland a Starbase forgalomban levő részvényeinek hozzávetőleg 78,9%-ára tett ajánlatot amelyet később meg is vásárolt. Az ajánlattételt a 2003. január 7-i Starbase – Galaxy Acquisition Corp. fúzió követte, amely cég a Borland 100%-os tulajdonú leányvállalata, amelyet a fúzió végrehajtása érdekében hoztak létre. A fúzió eredményeként a Starbase jelenleg a Borland kizárólagos tulajdonában álló leányvállalata.

A fúzió eredményeként a Borland piacvezető szoftver konfigurációs menedzsment technológiához jut, a több mint 4200 vevő és szakértő valamint a direkt eladást és kutatás-fejlesztést végző szervezet kiváló alapul szolgál. A Starbase technológiai megoldásai, amelyek megfelelnek a konfigurációs- változásmenedzsment követelményeinek, kiegészítik a Borland piacvezető “cross-platform” alkalmazásfejlesztési megoldásait.

A Togethersoft megvásárlása

A Borland Software Corporation január közepén befejezte a TogetherSoft Corporation felvásárlását. A Borland a TogetherSoft céget körülbelül 82,5 millió dollár készpénzért és 9.050.000 Borland törzsrészvényért vásárolta meg.

A TogetherSoft vezető gyártója a platform-független tervezés-orientált fejlesztési megoldásoknak, amelyek a szoftverfejlesztés folyamatát gyorsítják. A TogetherSoft megoldásai leegyszerűsítik és integrálják a tervezés és az elemzés folyamatait a komplex szoftveralkalmazások fejlesztésével. Ezen megoldások együtt tudnak működni minden jelentősebb vállalati platformmal és nyelvvel, beleértve a Java, a C++, a Visual Basic, a Visual Basic for .NET., és a Visual C#-t is.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés