Connect with us

Hirdetés

technokrata

A finn óriás továbbra is nyereséges

Dotkom

A finn óriás továbbra is nyereséges

A Nokia közzétette negyedév-közepi előrejelzését: a részvényenkénti nyereség a tervezett határokon belül várható az első negyedévben.

A 2003 első két hónapjában bekövetkezett fejlemények alapján a Nokia-csoport pro forma hozama részvényenként (módosított) előreláthatólag az előre jelzett 0,15-0,17 eurós sávban lesz az első negyedévben. Ez kifejezi a Nokia új mobiltelefon-termékskálájának erősségét és a vállalat összességében hatékony működését, melyeket a Nokia Networks üzletág vártnál gyengébb teljesítménye ellenpontoz.

A mobiltelefonok értékesítésének a tavalyi azonos időszakhoz képesti növekedése a tervezett 0%-9%-os sáv alsó részén várható. A Nokia Mobile Phones továbbra is nagyon nyereséges. A teljes mobiletelefon-piac nagysága az első negyedévben már a negyedik negyedéve folyamatosan egészséges növekedést mutat, míg a Nokia eladásai a piaci növekedést is meghaladó mértékben nőnek.

A Nokia Networks értékesítése az első negyedévben várhatóan 15%-20%-kal esik vissza az előző év azonos időszakához képest, mert a nagyobb régiók szolgáltatói továbbra is csökkentik beruházásaikat. Ennek eredményeképpen a Nokia-csoport eladásai várhatóan kissé visszaesnek az előző év hasonló időszakához képest. A Nokia Networks az első negyedévre jelentős pro forma működési veszteséget irányoz elő, a várakozáson aluli értékesítés és a 3G technológia első fázisának kivitelezése következtében.

A Nokia Networks első negyedéves eredményét várhatóan pozitívan befolyásolja a MobilCom követelésekből származó körülbelül 220 millió euró értékű kinnlevőségek, melyeket új eszközökre konvertáltak a France Telecommal 2003. március 3-án létrejött megállapodás értelmében. Ennek pozitív hatása lesz a Nokia első negyedévi részvényenkénti nyereségére.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés