Connect with us

technokrata

10 millió eladott személyi másoló – New Yorktól Londonig

Dotkom

10 millió eladott személyi másoló – New Yorktól Londonig

A Canon megünnepli a 10 milliomodik személyi másoló értékesítését világszerte.

A Canon, a világ első személyi másolóját 1982-ben megalkotó vállalat, nyilvánosságra hozta a hírt, hogy 10 millió személyi másolót adott el a világon. Ezt a teljesítményt a ’10 Million’ embléma fogja hirdetni az új személyi másolókon, a csomagolásukon és a hirdetésekben.

Komatsuzaki úr, a Canon Europa alelnöke, a képalkotó berendezéseket forgalmazó üzletágának (Canon Consumer Imaging) vezetője szerint a Canon több mint 55 %-os piaci részesedésével uralja a kis és otthoni irodák (angol rövidítéssel SoHo) piacát (Forrás: Infosource W. Europe Personal Copier Total Market 2002).

A vállalat felmérései azt mutatták, hogy vásárlóik egyszerű, megbízható személyi másolót szeretnének, melynek nincs szüksége bemelegedésre, és nem kell hozzá karbantartási szerződés. Emellett a személyi másolók népserűsége olyan nagy, hogy az új, élenjáró digitális gépek mellett a Canon fenntartja az analóg másolók gyártását.

A Canon sikerét a készülékek két előnyös tulajdonságának köszönheti: nem kell várni a bemelegedésre és mindent egyben tartalmazó – festék, dob és tisztító egység – kazettát használ. Az ilyen gépek tulajdonosai naponta készítenek másolatokat és azt szeretik, ha a másolójuk azonnal rendelkezésükre áll.

Komatsuzaki úr kiemelte a technológiai változtatások előnyeit a környezet védelmével kapcsolatban, mint például a hulladék mennyiségének csökkenése és a kis energiafogyasztás. A Canon környezetvédelmi politikájának megfelelően az összes használt személyi másoló kazettát világszerte újrahasznosítják a Canon gyártelepeken.

Ha a 10 millió eladott személyi másolót egymás mellé raknánk, a lánc New Yorktól Londonig érne. Ha a Canon megtartja a vezető pozícióját a növekvő piacon, rövid időn belül a sor elérhet Sydney-ig is.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin