Connect with us

Hirdetés

technokrata

A 3Com a CommWorks eladásával kizárólag a vállalati hálózati technológiára koncentrál

Dotkom

A 3Com a CommWorks eladásával kizárólag a vállalati hálózati technológiára koncentrál

A vállalat fenntartja szellemi termékeinek jogait azért, hogy továbbra is felhasználja ezeket a vállalati hálózati technológiában történő terjeszkedésnél.

A 3Com Corporation bejelentette CommWorks üzletága bizonyos javainak eladását a UTStarcom számára, 100 millió dollár készpénzért. A megállapodásra még vonatkozhatnak lezáró módosítások. A tranzakció részeként a 3Com fenntartja minden, az UTStarcomnak átadott szabadalom és szellemi termék licencjogát.

„Az eladás befejeztével a 3Com egy magát teljesen a vállalati hálózatoknak szentelő céggé válik, amely nagyon precízen a vállalati ügyfelek igényeire koncentrál” – mondta Bruce Claflin, a 3Com elnöke és vezérigazgatója. – „A CommWorks 100 millió dollárért történő eladása javítja amúgy is jó mérlegünket, ami segít vállalati stratégiánk kibővítésében.”

A 3Com a magasabb kategóriájú adat- és hangtechnológiás ajánlatok felé kíván terjeszkedni azért, hogy még hatékonyabban versenyezhessen a közepes és nagy ügyfelek és az azokat kiszolgáló értékesítési csatornák meghódításáért. A 3Com e célból fel szándékozik használni az UTStarcomnak átadott licencjogokat, szabadalmakat és szellemi termékeket jelenlegi vállalati hálózati portfoliója kibővítésére és növelésére. E bővülés támogatásához a 3Com igénybe veszi a nagyobb, komplexebb problémát jelentő vásárlók támogatására rendelt területi támogatói és marketing-erőforrásait is.

A 3Com továbbra is folyamatosan fejleszt az integrált rendszerek és architektúrák szállítása érdekében, miközben befektetéseket eszközöl az olyan új technológiai területekkel kapcsolatos egyedi integrált áramkör- és szoftverfejlesztésbe, mint az IP-telefónia, a biztonság, a tárolóeszközök, a vezeték nélküli eszközök, a gigabites és 10 gigabites kapcsolók, a 3., illetve 4-7. rétegbeli kapcsolás.

A 3Com felhasználja majd több mint 800 egyesült államokbeli szabadalmához kapcsolódó erős márkanév-, illetve szellemi termék portfoliójából, valamint a világszinten több mint 55 ezer kereskedelmi partnerből álló terjesztőhálózatból adódó előnyöket is.

A 3Com-UTStarcom ügylet a következőkre terjed ki: a tárgyi eszközök, létesítmények és felszerelések (az ingatlanok kivételével); a szabadalmak és/vagy a CommWorks termékeivel kapcsolatos minden szellemi tulajdon; a vásárlói szerződések és megállapodások; bizonyos forgótőke-elemek.

Az eladás várhatóan 60-120 napon belül lezárul. Az UTStarcom és a 3Com igazgatótanácsa jóváhagyta az akvizíciót, amelyre még különféle lezárási feltételek vonatkozhatnak.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés