Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nem üzlet többé a könyv?

Dotkom

Nem üzlet többé a könyv?

Az AOL Time Warner eladja könyv-üzletágát.

Erősen felbolydult az AOL Time Warner élete, miután januárban bejelentette Steve Case májusra időzített lemondását a világ legnagyobb médiakonszernjének elnöki posztjáról. Az American Online (AOL) alapítójának, az AOL és a Time Warner fúzió atyjának távozását a csúcsvezetés üdvözítően fogadta, ugyanis az egyesülés után az AOL óriási veszteségeket okozott a konszernnek, az AOL Time Warner részvényeinek az árfolyama a házasság óta 75 százalékot esett, ezért senki sem nézte jó szívvel a tékozló fiú trónolását.

Mindenesetre a távozásról szóló bejelentést követően hamarosan újra a lapok címoldalára került az AOL, ugyanis a tavalyi évre elszenvedett 100 milliárdos veszteség igencsak megrontotta nemcsak a vezetőség, de a részvényesek szájízét is. Az eredményhirdetést követően lemondott az AOL elnökhelyettese, a CNN alapítója, Ted Turner is.

Persze a fenti események csupán habként funkcionáltak a torta tetején, ám a pénzügyi lejtmenet megállíthatatlan, így az AOL Time Warner könyvkereskedelmi üzletágát dobta piacra átmeneti megoldásként. Természetesen az is elképzelhető, hogy egy igen átgondolt stratégia részét képezi az eladás, és valóban néhány év múlva már nem lesz szükség könyvkiadóra, vagy éppen ennyire nem, mindenesetre a portéka iránt akadt gyorsan két érdeklődő is. A Bertelsmann amerikai leányvállalata, a Random House és a News Corp. érdekeltségébe tartozó HarperCollins egyaránt felvette a kapcsolatot az AOL-lal. A konkrét üzlet azonban még messze van, az ajánlatokat viszont már a jövő hétre várják.

Talán ezért is fordult a médiakonszern a Merrill Lynchhez, hogy foglalatoskodjon az értékesítés lebonyolításával, hiszen mégiscsak meggyőzőbb, ha egy befektetési bank mutatja be az üzletág pénzügyi adatait. A pofa viszont nem ehhez kell, hanem a közel 370 millió euróhoz, amelyet a Warner Books és a Little Brown kiadókat magában foglaló könyvkereskedelmi üzletágért kérnek a megszorult tulajdonosok.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés