Connect with us

Hirdetés

technokrata

Netscreen 200: biztonsági zónákra osztott hálózatok

Dotkom

Netscreen 200: biztonsági zónákra osztott hálózatok

A hálózatbiztonsági eszközöket gyártó NetScreen Technologies a csúcskategóriájú tűzfal termékeihez kifejlesztett virtuális LAN (VLAN) technológiát a kisebb, NetScreen-200 sorozatú készülékekbe is beépítette.

Az amerikai cég a virtuális hálózati technológiát eredetileg a NetScreen csúcsminőségű rendszereihez – a NetScreen-500-as, 1000-es és 5000-es sorozatához fejlesztette ki. A VLAN túlnyomórészt nem fizikai, hanem logikai úton választja szét a hálózatot külön szegmensekre, amellyel egyedi biztonságpolitika alkalmazható az egyes zónákra. A rendszergazdák a virtuális és fizikai interfészeket egy belső, logikai hálózatba csoportosíthatják, és külön beállításokat határozhatnak meg mindegyik hálózati partícióhoz. Lényegesen egyszerűbb így a hálózat integrálása, csökkenti a kezelési időt és a költségeket.

Bata Miklós, a NetScreent Magyarországon képviselő Telindus Hungary vezetője szerint a VLAN technológiának a 200-as készüléksorozatba építése azt eredményezi, hogy a vállalatok a kisebb teljesítményű és kapacitásigényű telephelyein is alkalmazni tudják a módszert. Az új jellemzőkkel megtöbbszörözhető egyetlen készülék képessége, a tűzfalvédelem és a virtuális magánhálózat kiterjeszthető több hálózati szegmensre. A NetScreen-204-es és a NetScreen-208-as készülékek 18 biztonsági zónát és 32 virtuális LAN kapcsolatot képesek támogatni.

A virtualizálás beépítése a NetScreen-200-as sorozatú készülékekbe csak az egyik lehetőséget mutatja be azok közül, amelyekkel megkönnyíthető a rendszergazdák számára a hálózatüzemeltetés és -telepítés, valamint a hálózat mélyebb rétegeiben a biztonság növeléséhez szükséges idő és költségek minimálisra csökkentése – mondta David Flynn, a NetScreen elnökhelyettese. A jövőben fontos piaci tényező lesz a biztonsági eszközök funkcióinak bővítése a hatékonyság növelése és a költségtakarékosság érdekében.

Az új ScreenOS kiadás, a 4.0.2 verzió, amely virtualizálási funkcionalitást biztosít a NetScreen-204-es és 208-as készülékekhez, már letölthető.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés