Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Sense/Net az első Windows Media Service Provider Magyarországon

Dotkom

A Sense/Net az első Windows Media Service Provider Magyarországon

A Sense/Net a Microsoft Windows Media Service Provider (WMSP) program első és jelenleg egyetlen magyarországi tagja lett.

A Sense/Net az online Internet közvetítések terén szerzett szakértelme és számos projektre épülő tapasztalata tette lehetővé, hogy a Microsoft Windows Media Service Provider (WMSP) tagjának jelentkezhessen. A program olyan független cégeket képvisel szerte a világon, amelyek ügyfeleik számára Windows Media Technológiára épülő szolgáltatásokat nyújtanak. A tagok, a Sense/Net-hez hasonlóan, forradalmian új megoldásokkal látják el a digitális média piacot, és egyedülállóan pozícionáltak a hozzáférhető legújabb Windows Media Technológia szolgáltatásához. A program tagjainak, szaktudásukat bizonyítandó, több referencia értékű megoldással kell rendelkezniük eredményes Microsoft Windows Media Technológia alkalmazások felmutatásával. Ezek származhatnak encodolás, élőközvetítés, vállalati alkalmazás, reklám, és a digitális jogok kezelésének területeiről. A Microsoft elsősorban iparágvezető marketing, sales és technológiai források biztosításával támogatja a WMSP közösség tagjait törekvéseik elérésében.

A Microsoft legújabb Windows Media Services 9 rendszerének nem végleges (béta-) változatát, szeptember 4-én mutatta be hivatalosan Bill Gates, számos ismert művésszel az oldalán. A Windows Media Services 9 rendszer komponensei a következők:
• Windows Media Lejátszó (Player) 9
• Windows Media Services 9
• Windows Media Kódoló (Encoder) 9
• CODEC
• Windows .NET Server 2003
• Windows Media Digital Rights Management 9
• Windows Media Alkalmazásfejlesztés készlet (Software Development Kit)

A végleges verzió megjelenése 2003 áprilisára tervezett. Magyarországon első alkalommal, a Sense/Net által szervezett net.Wednesday rendezvény keretei között mutatta be Gaál László, a Microsoft Magyarország fejlesztési szakértője a Windows Media család legújabb tagját. Az új verzió számos eddig hiányzó funkcióval bővült, a korábbiaknál is magasabb szintű felhasználói élményt biztosítva a zene és videó világának megszállottai számára. Az új változat média lejátszója által egyebek között lehetőség nyílik komoly méretű, minőségi zenei könyvtárak könnyű és gyors kezelésére, a lejátszó taskbarba történő beillesztésére (mely egyszerre biztosítja a könnyű elérhetőség és az egyéb funkcióktól való elkülönülést), továbbá forradalmi hang és kép minőség elérésére a digitális média rajongóinak.

A Sense/Net, a TV2 által műsorra tűzött Big Brother valóság-show folyamatos online közvetítését már a Windows Media Services 9 technológiára építette. A Windows .NET 2003 szerver (a Windows Media 9 Services-t tartalmazó operációs rendszer), ekkor még nem volt a piacon, de mint Microsoft Gold Certified Partner, a Microsoft Magyarország segítségével lehetőség nyílt az új technológia alkalmazására a szerver operációs rendszereként.

A Vivendi (mint a Big Brother közvetítésének fővállalkozója) azon döntését, hogy a műsor média streamingjének biztosítására mely céget kérje fel, jelentősen megkönnyítette, hogy Magyarországon legkiterjedtebb és leghosszabb múltra visszatekintő gyakorlati jártassággal e területen csak a Sense/Net rendelkezett.

A Sense/Net volt az egyetlen cég Magyarországon, amely más ügyfelek számára kivitelezett média megoldásain túlmenően, több hónapos online élő közvetítési tapasztalatokkal rendelkezett, ezért sem meglepő, hogy a Vivendi (mint a Big Brother közvetítésének fővállalkozója) választása a hosszú múltra visszatekintő gyakorlati jártassággal rendelkező Sense/Netre esett.

2001-ben a Viasat Bár című 10 hetes műsorának élő internetes adását is a cég biztosította. A Bár játék eredményhirdetésének idejére az egyidejű online nézőszám minden korábbi Magyarországon elért értéket túlszárnyalt. A Big Brother játék közvetítésének kezdetén ez a rekord egy nap alatt megdőlt (a magyarországi Internet-forgalom zömét a műsor nézői foglalták le ebben az időtartamban), így a Sense/Net egyszerre két jelentős eredményt is a magáénak mondhat: a cég biztosította a legnagyobb nézettségű és a legtöbb valóság-show online elő közvetítését.

A Big Brother közvetítésének elindulását követően az Informatikai és Hírközlési Minisztérium kérte fel a Sense/Net-et szeptember 18-i sajtótájékoztatójának online közvetítéséhez szükséges internetes média technológia biztosítására. A technológia rugalmasságát bizonyítja, hogy a projekt kivitelezéséhez rendkívül szűk időkeret állt rendelkezésre, a közvetítés mégis hiba nélkül folyt le. A Sense/Net közreműködésével kezdte meg a Big Brádió (Big Brother rádió) is internetes adásait, párhuzamosan a valóság-show internetes közvetítésével.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés