Connect with us

Hirdetés

technokrata

Itthon gyártják a járművekhez használatos különleges érzékelőket

Dotkom

Itthon gyártják a járművekhez használatos különleges érzékelőket

Veszprémben gyártanak haditechnikából átvett különleges érzékelőket járművekhez. A Continental Teves 1,3 milliárdos beruházásával jövőre várhatóan megkétszerezi az idei árbevételt.

A Continental Teves Magyarország Kft. az aktív menetbiztonsági alkatrészek körébe tartozó új terméknek, az úgynevezett szenzorklaszternek – pördülés-érzékelőnek – a gyártásával kiváltja az eddig amerikai piacról érkező társát az Európai Unió területén. Az 1,3 milliárd forint beruházás keretében megvalósuló gépsor futószalagjáról az első évben 1,2 millió érzékelő kerül öt nagy autógyárhoz, míg a rákövetkező évben ennek kétszerese várható, amely az éves árbevétel megkétszereződésével járhat.

A haditechnikából, illetve a légi közlekedésből átvett érzékelő a kritikus biztonsági alkatrészek körébe tartozik, nagy sebesség ellenére is nagy pontossággal képes meghatározni a jármű helyzetét. A több helyen – keréknél, kormánynál – vett adatokat számítógép rögzíti, és a stabilitás érdekében szükség esetén beavatkozik. Képes menet közben, váratlan eseményeknél, például jeges út, vagy nagyobb centrifugális erő esetén is korrigálni.

A Continental Teves vállalatcsoport futómű- és fékrendszerek fejlesztésében, gyártásában nagy hagyományokkal rendelkező, piacvezető pozíciót tölt be. A veszprémi gyár – amely 2001-ben 14,7 milliárd forint árbevételt ért el – a divízió legkorszerűbb termékeihez, az ABS blokkolásgátló fékrendszerekhez és az ESP rendszerekhez gyárt mozgásérzékelőket, úgynevezett kerékszenzorokat szinte az összes európai és kisebb mennyiségben tengerentúli autógyáraknak. Vevőik között vannak a legnevesebb autógyárak, mint például a Volkswagen-Audi csoport, BMW, Ford, Daimler Crysler, Fiat, Renault, PSA-csoport. A veszprémi gyár a cégcsoporton belül egyre jelentősebb szerephez jut a szoftver- és szenzor-fejlesztésben is.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés