Connect with us

technokrata

Itthon gyártják a járművekhez használatos különleges érzékelőket

Dotkom

Itthon gyártják a járművekhez használatos különleges érzékelőket

Veszprémben gyártanak haditechnikából átvett különleges érzékelőket járművekhez. A Continental Teves 1,3 milliárdos beruházásával jövőre várhatóan megkétszerezi az idei árbevételt.

A Continental Teves Magyarország Kft. az aktív menetbiztonsági alkatrészek körébe tartozó új terméknek, az úgynevezett szenzorklaszternek – pördülés-érzékelőnek – a gyártásával kiváltja az eddig amerikai piacról érkező társát az Európai Unió területén. Az 1,3 milliárd forint beruházás keretében megvalósuló gépsor futószalagjáról az első évben 1,2 millió érzékelő kerül öt nagy autógyárhoz, míg a rákövetkező évben ennek kétszerese várható, amely az éves árbevétel megkétszereződésével járhat.

A haditechnikából, illetve a légi közlekedésből átvett érzékelő a kritikus biztonsági alkatrészek körébe tartozik, nagy sebesség ellenére is nagy pontossággal képes meghatározni a jármű helyzetét. A több helyen – keréknél, kormánynál – vett adatokat számítógép rögzíti, és a stabilitás érdekében szükség esetén beavatkozik. Képes menet közben, váratlan eseményeknél, például jeges út, vagy nagyobb centrifugális erő esetén is korrigálni.

A Continental Teves vállalatcsoport futómű- és fékrendszerek fejlesztésében, gyártásában nagy hagyományokkal rendelkező, piacvezető pozíciót tölt be. A veszprémi gyár – amely 2001-ben 14,7 milliárd forint árbevételt ért el – a divízió legkorszerűbb termékeihez, az ABS blokkolásgátló fékrendszerekhez és az ESP rendszerekhez gyárt mozgásérzékelőket, úgynevezett kerékszenzorokat szinte az összes európai és kisebb mennyiségben tengerentúli autógyáraknak. Vevőik között vannak a legnevesebb autógyárak, mint például a Volkswagen-Audi csoport, BMW, Ford, Daimler Crysler, Fiat, Renault, PSA-csoport. A veszprémi gyár a cégcsoporton belül egyre jelentősebb szerephez jut a szoftver- és szenzor-fejlesztésben is.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

samsung
galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin