Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újra milliárdos veszteség az Alcatelnél

Dotkom

Újra milliárdos veszteség az Alcatelnél

A francia telefonkonszern Alcatel az év harmadik negyedévében is hatalmas veszteséget könyvelt el, miközben a forgalom tovább csökkent.

A hosszú ideje súlyos problémákkal küszködő francia telefonkonszern, az Alcatel nyilvánosságra hozta harmadik negyedéves eredményeit. A cég forgalma ismét drasztikusan csökkent, a júliustól szeptemberig terjedő időszakban mindössze 3,5 milliárd eurót könyveltek el. A tavalyi év azonos időszakában még 5,6 milliárd eurós forgalmat realizáltak. A harmadik negyedévben elkönyvelt nettó veszteség 1,352 milliárd euró, melyen a szigorú takarékossági intézkedések hatása még nem igazán érződik.

A cég jelenlegi leépítési terve szerint világszerte 23.000 munkahelyet szüntetnek meg 2003 végéig, melynek eredményeképpen 2003 végére ismét a nyereséget prognosztizálnak. A gyenge harmadik negyedéves eredmények miatt a cég éves eredményét is lefelé módosították, ennek ellenére 2002 végére mégis alacsonyabb adósságot jósolnak mint a 2001 végi összeg. Ez az Alcatel tulajdonában levő vállalatok részleges értékesítéséből adódik.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés