Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Pentagonnál használt vírusvédelmi eszközök

Dotkom

A Pentagonnál használt vírusvédelmi eszközök

A Network Associates bejelentette, hogy a Védelmi Informatikai Rendszerek Ügynöksége ötéves szerződést kötött a McAfee Security vírusirtó és biztonsági termékek közvetlen telepítésére a Pentagonnal.

A Network Associates Védelmi Informatikai Rendszerek Ügynöksége (DISA), amely integrált informatikai megoldásokat szállít a Pentagon számára, ötéves szerződést kötött a McAfee Security vírusirtó és biztonsági termékek közvetlen telepítésére a több mint hárommillió Departement of Defense (DOD) felhasználó részére.

A szerződés keretein belül a Network Associates többszintű védelmet nyújt a DOD felhasználók részére a hálózat mind a négy szintjén:
– a McAfee Security VirusScan szoftverét a teljeskörű desktop védelem céljából
– a NetShield szoftvert a file-szerverek védelmére,
– a GroupShield szoftvert az e-mailszerverek védelmére és
– a WebShield szoftvert az Internet átjárók biztosítására telepítik.

A DISA továbbá a McAfee VirusScan Wireless szoftvert is kiválasztotta, az egyik első olyan vírusirtót, amely a kéziszámítógép (PDA) felhasználókat védi, magán a készüléken és a PC-vel történő szinkronizálás során is.

A Network Associates kiválasztása (szerződésszám: DCA100-02-C-4046), a DOD eddigi Anti-Virus Software Initiative (EASI) licenc megállapodását váltja fel. Az eddigi EASI licenctől eltérően, az új szerződés teljes védettséget nyújt a DOD otthoni felhasználóinak is, melynek része az asztali gépek tűzfalas védelme is.

Ezen túlmenően a DISA a McAfee Security egyedülálló ePolicy Orchestrator (ePO) menedzsment konzol szállítására is szerződött a Network Associates-sel. Az ePolicy Orchestrator segítségével a rendszergazdák egyetlen szerveren keresztül felügyelhetik és menedzselhetik a McAfee – vagy akár más szállító – szerveroldali vagy asztali vírusirtó termékeit a szervezet méretétől függetlenül. Továbbá, ez a technológia többszázezer rendszer vírusleíró adatbázisának egyidejű frissítésére képes percek alatt.

„A DISA döntése, hogy a Network Associates közvetlenül a Pentagon számára szállítsa a vírusirtó és biztonsági megoldásokat, erős bizalmat jelez a technológiánk irányában. Ez egy újabb példa arra, ahogyan a Network Associates kéz a kézben működik együtt a kormányhivatalokkal.” mondja George Samenuk, a Network Associates elnök-vezérigazgatója.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés