Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Cisco elnöke 1 dollárt keres évente

Dotkom

A Cisco elnöke 1 dollárt keres évente

John Chambers, a Cisco elnök vezérigazgatója az elmúlt pénzügyi évben 1 dollár fizetést kapott. Chambers 2001 áprilisában mondott le menedzserfizetéséről, mikor a Cisco bevétele drasztikusan visszaesett. Ezzel a gesztussal Chambers Steve Jobs és Jim Barksdale mellé állt a sorban.

Az amerikai hálózati eszközöket gyártó Cisco közleménye szerint John Chambers, a Cisco elnök vezérigazgatója a 2001/2002-es pénzügyi évben mindössze 1 dollárt keresett. Bónuszt vagy egyéb juttatást sem kapott, sőt az összesen 6 milliós részvényopciójából 2 milliót visszaadott. Egy részvényopció értéke jelenleg közel 20 dollár. Chambers tavaly áprilisban mondott le fizetéséről, amikor a Cisco forgalma drasztikusan visszaesett és 6.000 munkatársat bocsátottak el.

Chambers nem az első cégvezető, aki lemondott a fizetéséről: az Apple első embere Steve Jobs, valamint a korábbi Netscape igazgató Jim Barksdale szintén nem kap fizetést. Chambers elmondta, hogy ezzel a gesztussal a befektetőknek és a munkatársaknak kívánja demonstrálni, hogy amikor a cég nehéz helyzetben van, a helyzetet nem kívánja súlyosbítani egy csillagászati menedzserfizetéssel.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés