Connect with us

Hirdetés

technokrata

Többszáz elbocsátás a Nokia Networksnél

Dotkom

Többszáz elbocsátás a Nokia Networksnél

A leépítés a finn mobiltelefon-gyártó infrastruktúra-részlegének rádió-adóvevők gyártásában foglalkoztatottakat érinti.

A világ legnagyobb finn mobiltelefon-gyártója infrastruktúra-részlegénél, a Nokia Networksnél bejelentették, hogy a hordozható ipari rádió-adóvevők gyártásában foglalkoztatott állományból háromszáz alkalmazottat elbocsátanak. Indokként a jelenlegi üzleti körülményeket és a hordozható ipari rádió-adóvevők piacának lassúságát hozták fel.

A TETRA típusú ipari rádióadó-vevő rendszer kereslete ugyanis a vártnál lassabban indul, ezért szükségessé vált a vállalati erőforrások módosítása.

A TETRA (Terrestrial Trunked Radio – földi trönkölt rádió) a digitális, földi mobil rádiótávközlés új generációjának egyezményes szabványa, amelyet úgy terveztek, hogy kielégítse a legnagyobb igényű professzionális mobil rádióhálózatok (PMR) és a nyílt hozzáférésű rádió (PAMR) felhasználóinak elvárásait. A TETRA az egyetlen létező digitális PMR szabvány, amelyet az európai távközlési szabványügyi intézet (ETSI) határozott meg. A szabvány sok egyéb jellemzője mellett meghatározza a hang- és adatkommunikációs szolgáltatások paramétereit. A TETRA szabványon alapuló hálózatok fejlett szolgáltatásaikkal költség- és spektrumhatékony, biztonságos kommunikációt nyújtanak vállalatok és szervezetek mobil és állandó telephelyű egységei számára.

A TETRA szabványként a GSM és a DECT kiegészítésének tekinthető. A GSM rendszerrel összehasonlítva a TETRA gyorsabb hívásfelépítést, gyorsabb adattovábbítást, csoporthívásokat és direkt működést tesz lehetővé.

A Nokia Networks 19 ezer embert foglalkoztat világszerte, azonban a mostani döntés többségében Finnországban kerül végrehajtásra.

A Nokia Networksnél még a múlt hónapban közölték, hogy felszámolnak kilencszáz állást a hálózat-kiszerelő és -fenntartó üzemegységben, amelyet az újabb 300 fős leépítés tovább súlyosbít.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés