Connect with us

Hirdetés

technokrata

Csak 11 millió eurós kielégítés Sommernek

Dotkom

Csak 11 millió eurós kielégítés Sommernek

A német Bild hétfői számának címoldalán az szerepel, hogy a Deutsche Telekom 65 millió eurós végkielégítést fizet a júliusban leváltott Ron Sommernek. A német kormány tagadja az állítást, a pénzügyminiszter szerint Sommer “csak” 11 millió eurót (közel 2,5 milliárd forint) kapott.

A német Bild hétfői száma, valamint a Der Spiegel magazin értesülése szerint a júliusban leváltott Ron Sommer – a Deutsche Telekom volt elnök vezérigazgatója – 65 millió eurós végkielégítést kapott. A jelenleg kormányon levő SPD szóvivője cáfolta a hírt, Sommer ugyanis csak 11 milliót kapott. A német pénzügyminiszter szerint a választások előtt az SPD hírnevét akarták csak rontani ezzel a hírrel, ugyanis a Bild már vasárnap értesült Sommer végkielégítésének pontos összegéről.

Az SPD véleménye szerint a részvényeseknek nagyobb belátást kellene engedni a cégek pénzügyeibe. Így a nagyvállalatoknál a menedzserfizetéseket és végkielégítéseket a taggyűlésen kellene megvitatni. A jelenlegi gyakorlat szerint ugyanis a felsővezetők fizetése a menedzsment hatáskörébe tartozik és legtöbbször nem is hozzák nyilvánosságra.

A Ron Sommer végkielégítése körüli vitát egy kisrészvényes indította el, aki beperelte a német kormányfőt és a pénzügyminisztert Ron Sommer indokolatlanul magas végkielégítése miatt (a vádiratban 65 millió euró szerepel).



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés