Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mobilcom: a kormány közbelép

Dotkom

Mobilcom: a kormány közbelép

Miután a Mobilcom a France Telecom visszavonulása miatt gyakorlatilag fizetésképtelenné vált, több mint 5.000 munkahely került veszélybe. Mindössze 6 nappal a német választások előtt ez igen kellemetlenül érintette a kormányt, így a cég most 320 millió eurós támogatást kapott az államtól. A munkatársak örülnek, a konkurencia bosszankodik.

Meglehetősen hullámzó a hangulat a német Mobilcom háza táján. Hosszú viták után pénteken a 28,5%-os tulajdonos, a Mobilcom legnagyobb finanszírozója, a France Telecom egyoldalúan felbontotta a szerződését a német céggel. Ez gyakorlatilag a Mobilcom fizetésképtelenségét jelentette volna, az elnök Thorsten Grenz ezen a héten nyújtotta volna be a beadványt. A jelenleg kormányzó SPD-t az amúgy is magas munkanélküliségi ráta mellett igen kínosan érintette volna további 5.000 munkahely megszűnése, ezért a mai napon 320 millió eurós támogatást szavazott meg a német konszernnek.

A munkatársak öröme azonban nem lehet teljes, Thorsten Grenz ugyanis nagymértékű leépítést és átstrukturálást jelentett be. Mint elmondta: „az átszervezéssel az a célunk, hogy bebizonyítsuk, a Mobilcom életképes cég”.

A támogatás erős visszhangot váltott ki a konkurens német szolgáltatóknál. Az Eplus szóvivője, Claas Sandrock elmondta, hogy ezzel az állam a Mobilcomot előnyben részesíti a többi mobilszolgáltatóval szemben. Az O2 szóvivője pedig kijelentette, hogy amennyiben a Mobilcom valóban megkapja a beígért összeget, bírósághoz fognak fordulni.

Az intézkedés azonban nemcsak a telekommunikációs szektorban, hanem más ágazatok körében is nagy megdöbbenést váltott ki. Mint egy düsseldorfi építőipari cég szóvivője elmondta: idén már 40.000 középvállalat került csődközelbe, vagy ment csődbe, ezért igazságtalan ez az intézkedés.

A tőzsdén azonban nyoma sem volt a rossz hangulatnak, a Mobilcom-papír 200%-kal emelkedett, így az ügyes brókerek rövid időn belül jelentős pénzhez juthattak.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés