Connect with us

Hirdetés

technokrata

Piacon a mobilprocesszorok leggyorsabbika

Dotkom

Piacon a mobilprocesszorok leggyorsabbika

Az Intel június óta nem jelentetett meg új processzort a noteszgépekbe szánt CPU-k szegmensében, most azonban a küszöbön áll a legújabb P4-es.

16-án jelenti be az Intel új mobilprocesszorát, a 2,2 GHz-es mobil Pentium 4-est. Ezen modell – azon kívül, hogy 200 MHz-nyivel nagyobb lesz az órajele – semmiben sem különbözik a 2 GHz-es társától. Kivéve természetesen az árát – ennek a chipnek volt az előszele a hónap eleji árcsökkentés.

Miért érdemes ilyen processzort venni? Hiszen a teljesítménytöbbletért aránytalanul többet kell fizetni, mint amennyiért megérné beruházni. Tudják ezt a gyártók is, ezért az ilyen CPU-kat elsősorban a csúcskategóriás noteszgépekben alkalmazzák, olyan modelleknél, melyek induló árai tipikusan 2000 dollár vagy afölött vannak.

Emellett a következő árcsökkenésnél mindig a leggyorsabb processzor ára zuhan a legnagyobb mértékben. Ráadásul a notebook-piac sem lassul így le, hiszen a leggyorsabb CPU-k is olcsóvá válnak egyszer.

A következő mobil Pentium 4-esre az év negyedik negyedévéig kell várni, az Intel ekkorra tervezi piacra dobni a 2,4 GHz-es P4-M-et.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés