Connect with us

Hirdetés

technokrata

A stagnáló piac hatása a Nokia-t is utolérte

Dotkom

A stagnáló piac hatása a Nokia-t is utolérte

A finn Nokia továbbra is kitart a harmadik negyedéves nyereségére vonatkozó becslései mellett, azonban árbevételével kapcsolatban csökkentette várakozását.

A világ legnagyobb finn mobiltelefon-gyártója mindössze 7,1-7,4 milliárd euró árbevételre számít a harmadik negyedévben a korábban megcélzott 7,2-7,6 milliárd euró helyett. A társaság bevétele egy évvel korábban 7,05 milliárd euró volt.

A cég pro-forma alapon számolt harmadik negyedéves egy részvényre jutó nyeresége a 0,15-0,17 euró közötti sáv felső határértékéhez közelít. Tavaly az év azonos időszakában az egy részvényre jutó nyereség 0,16 euró volt.

A várakozások szerint mobiltelefonjai eladásában a Nokia a harmadik negyedévben 4-9 százalék közötti növekedésre számít, azonban a hálózati rendszerek értékesítéséből 5%-kal kevesebb folyik majd be a kasszába, mint egy évvel korábban.

“A mobilhálózatok üzletágban a GSM piaci környezet továbbra is nehézségekkel teli marad, a szolgáltatók beruházásai a vártnál nagyobb ütemben csökkennek” – áll a Nokia közleményében.

A Nokia mindemellett bejelentette, hogy a harmadik negyedévben 300 millió euró körüli leírást hajt végre a német MobilCom mobilszolgáltató készülékeladásainak finanszírozásával kapcsolatban.

A Nokia részvényeinek árfolyama idén megfeleződött, de még így is 10%-kal kevesebbet esett, mint a technológiai szektor átlaga. Mindenesetre jelenleg közel 80 százalékkal olcsóbb a 2000. júniusi csúcsához képest.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés