Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ericsson: a jogfelajánlást jelentősen túljegyezték

Dotkom

Ericsson: a jogfelajánlást jelentősen túljegyezték

Az Ericsson körülbelül 30 milliárd svéd koronás jogfelajánlása jegyzési időszakának végéhez közeledve, az előzetes eredmények révén kiderült, hogy a teljes jogfelajánlás körülbelül 35 százalékát kitevő „B” részvényeket nem elsőbbségi alapon igényelték, azaz a jogfelajánlást túljegyezték.

Az Ericsson körülbelül 30 milliárd svéd koronás jogfelajánlása jegyzési időszakának végéhez közeledve, az előzetes eredmények azt mutatják, hogy a felajánlott új „B” részvények több mint 99,5 százalékát jegyezték le joggyakorlás útján. Ez összesen körülbelül 29,9 milliárd koronás bevételt jelent.

Az előzetes eredményekből az is kiderül, hogy a teljes jogfelajánlás körülbelül 35 százalékát kitevő „B” részvényeket nem elsőbbségi alapon igényelték, azaz a jogfelajánlást túljegyezték.

A fent említett 35 százalék körülbelül felét – a jegyzési felhívásban ismertetett kötelezettségvállalásuknak megfelelően – az Investor AB és az AB Industrivärden jegyezte le. Mivel a jogfelajánlást teljes egészében lejegyezték, a jegyzési kötelezettséget vállaló részvényjegyzők között nem osztanak ki új „B” részvényeket.

Az Ericsson tervei szerint a jogfelajánlás folyamata a következő ütemezés szerint zajlik:

Szeptember 12.
– A részvényjegyzési szint végső megerősítését bejelentő sajtóközlemény.
– Az ideiglenes részvényjegyek (BTA-k) utolsó kereskedési napja.

Szeptember 13.
– Ezen a napon nincs BTA és új „B” részvény kereskedelem.

Szeptember 16.
– Megkezdődik az új „B” részvények és ADS-ek (amerikai letéti részvény) kereskedelme.

Szeptember 19.
– A joggyakorlás útján lejegyzett új „B” részvények és ADS-ek átkerülnek a részvényesek számlájára.
– A kiosztott részvények megvásárlása a jegyzésnek megfelelően, elsőbbségi jogok nélkül.

„A jogfelajánlás sikeres lebonyolítása azt mutatja, hogy részvényeseink határozottan támogatnak minket, vagyis bíznak az Ericssonban és a távközlési piacban” – nyilatkozta Michael Treschow, az Ericsson elnöke.

„Mindig az a meggyőződés vezérelt bennünket, hogy a távközlés alapvető emberi igény. Bizonyosak vagyunk abban, hogy a távközlési piac hosszú távon növekszik. A jogfelajánlásnak köszönhetően megerősödött pénzügyi helyzetünk önbizalmat és biztonságot jelent vállalatunknak.”



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés