Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Intel a noteszgépek felé fordul

Dotkom

Az Intel a noteszgépek felé fordul

Az idei év során egyre erősödtek a noteszgép-eladások, ezzel szemben a PC-s értékesítések nem tudtak növekedést felmutatni. Talán ennek (is) köszönhető, hogy az Intel egyre nagyobb hangsúlyt fektet a mobil számítógépekben alkalmazott processzorokba…

A szeptember 9-e és 12-e között megtartandó Intel Fejlesztői Fórum keretei között – a hasonló, korábbi eseményekhez képest – jóval nagyobb hangsúlyt kapnak majd a beágyazott és vezetéknélküli eszközökben teljesítő chipek. Ha hinni lehet az előrejelzéseknek, akkor az ARM magos technológiára épülő XScale technológia újabb előrelépéseket fog majd felmutatni. A chipgyártó óriás növelni kívánja a jelenleg az összes bevétel (6,32 milliárd dollár) 10 százalékát sem kitevő (532 millió dollár), ezen szegmensből száramzó bevételét.

Előreláthatólag további részletek derülnek majd ki a közeljövőben megjelentetni tervezett új mobilprocesszorról, a Baniasról. Sőt, egyes hírek szerint a fórum során egy működő prototípus is bemutatásra kerül majd. Mint ismeretes, ez lesz az Intel első olyan processzora, ahol az órajel fizikai értéke még nem árulja el valós teljesítményét – a Banias e tekintetben az AMD már több mint egy éve alkalmazott PR (performance rating) skálázási metódusának elvét alkalmazza.

Természetesen további becslésekbe még korai lenne bocsátkozni, de amint konkrétumok jelennek meg a Baniasról (és ez várhatóan az Intel Fejlesztői Fórumon bekövetkezik), arról a Terminal tájékoztatást ad.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés