Connect with us

Hirdetés

technokrata

Dothan: új Intel processzor

Dotkom

Dothan: új Intel processzor

A Banias mellett egy új kódnevű mobil processzor is felbukkant az Intel leendő kínálatában. Részletek a CPU-król és a piacra kerülésükkor őket váró környezetről.

A legfőbb különbség a két processzor között a másodlagos cache méretében rejlik: a 90 nanométeres gyártási eljárással készülő Dothan CPU-ba 2 MB-nyit terveztek, míg a Banias ˝csak˝ 1 MB-nyi cache felett rendelkezik. Mindkét processzor 400 MHz-es FSB-n működik, s valószínű, hogy architektúrális különbség sem lesz köztük. Igaz, a Dothan órajele magasabb lesz, mint a Banias chipeké (1,8 GHz felett).

Arról sajnos még mindig nincsen információ, hogy egy Banias vagy Dothan mennyibe fog kerülni, de a 2003-as év elején várható egyéb inteles mobilprocesszorokról hozzávetőleges adatok már rendelkezésre állnak. A 2,2 GHz-es Pentium 4-M januárban már csak 348 dollárba fog kerülni, korábbi értékén, azaz 562 dolláron az akkor új szereplőnek számító 2,4 GHz-es lesz. Az 1,8 GHz-es P4-M modell ára addigra már csak 170 dollár lesz, az 1,9 GHz-esé 196 dollár, míg a 2 GHz-es változaté 240 dollár.

További várható processzorárak a jövő év elején

Az alacsony energiaigényű mobil CPU-k terén is folyamatosan mérsékldőnek az árak: a most 316 dollárba kerülő PIII-M processzor januári ára várhatóan 240 dollár környékén fog állni.

Vélhetően januárban fog megjelenni az ultraalacsony energiaigényű, 933 MHz-es PIII-M, ennek indulóértéke 210 dollár lesz (közel ugyanennyibe fog kerülni a 900 MHz-es változat is). Ettől nem sokkal marad majd el akkorra a 850 MHz-es és a 866 MHz-es változat ára sem.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés