Connect with us

Hirdetés

technokrata

A médiafejlesztők Kánaánja: New Media Expo 2002 Kiállítás és Konferencia

Dotkom

A médiafejlesztők Kánaánja: New Media Expo 2002 Kiállítás és Konferencia

A nyár végi, ősz eleji időszak kiállítások, szakmai összejövetelek tekintetében igen bőkezű a médiafejlesztők számára. Hazánkban a harmadik alkalommal megrendezésre kerülő New Media Expo 2002 várja az érdeklődőket…

A nyár végi, ősz eleji időszak kiállítások, szakmai összejövetelek tekintetében igen bőkezű az animációs, broadcast, filmes és interaktív médiafejlesztők számára. A nemzetközi rendezvények sorra követik egymást, kezdte a sort a Game Developer Conference, az E3, a Digital Behavior, a Siggraph, az ECTS és szeptember közepén az IBC következik. Hazánkban a harmadik alkalommal megrendezett New Media Expo 2002 rendezvény várja az érdeklődőket.

Az idén közel 1.500 látogatóra számító New Media Expo az elmúlt évek során a közép és kelet-európai régió legrangosabb ilyen jellegű szakmai találkozójává emelkedett. A szeptember 6-án és 7-én megrendezésre kerülő esemény sok érdekességet és újdonságot tartogat a szakmai látogatók és hobbisták számára egyaránt. A kora őszi időpont lehetővé teszi, hogy a – szakmai tekintetben bázisnak számító – Siggraph után, Európában elsőként hazánkban mutatkozzanak be a legfrissebb fejlesztések.

A rendezvény nem titkolt célja, hogy egy újfajta kommunikáció alakuljon ki a felhasználók és a gyártók között, ezért a látogatók az előadások mellett a kiállítói területen személyesen is találkozhatnak a fejlesztők képviselőivel és személyesen is kipróbálhatják az alkalmazásokat.

A kiállítás leghangsúlyosabb résztvevője a kanadai székhelyű Discreet, mely a legismertebb 3d animációs szoftver, a 3ds max 5-ös verziója és a Combustion 2 effekt környezet segítségével mutatja be, hogyan készülnek a filmtrükkök. Ezen kívül a most megjelent Plasma és a streaming termékekkel képviselteti a magát. Az effektek és képfeldolgozás területéről az itthon is jól ismert Adobe valamint a Realviz és Is-Distribution termékeivel találkozhat a látogató. A videó szerkesztés területéről az Avid képviselteti magát a népszerű Xpress DV termékkel.

A multimédia és Internet fejlesztők a Macromedia MX jelű termékcsaládjával, a Virtools 3d játék- és Webfejlesztő megoldásával valamint a Toon Boom cell hagyományokon alapuló, flash kimenetű vektoros animációs szoftverével találkozhatnak. Az Electronic Farm a hazánkban kevéssé ismert fogalom a produkciós erőforrás kezelés szoftveres módját mutatja be a Farmers Wife termékén keresztül. Az NxN pedig piacvezető termékével a verziókontrollt és teljes körű hozzáférés felügyeletet biztosító alkalmazásával az Alienbrainnel jelentkezik.

A szoftverek mellett természetesen a grafikai piacra szánt hardverek is bemutatkoznak, így a látogatók megismerhetik a 3Dlabs legendás Wildcat III és VP architektúrájú grafikus kártyáit, a Wacom digitalizáló tábláit valamint a texasi Boxx Technologies extrém teljesítményű munkaállomásait.

A tanulni vágyóknak is tartalmaz érdekességeket a rendezvény, hiszen jelen lesz Kelet-Európa legjelentősebb, nemzetközi tanúsítványokat biztosító animációs, film effekt és multimédia oktatóintézete a Studio21 Training Center. A hagyományoknak megfelelően az előadások nagyobb része angol nyelven, szinkrontolmács segítségével kerül bemutatásra. A hazai alkotók számára megjelenési lehetőségként a kiállításon vetítésre kerülnek a produkciós cégek és szabadúszó grafikusok munkái.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés