Connect with us

Hirdetés

technokrata

Pixar: szörnyen jó eredmények

Dotkom

Pixar: szörnyen jó eredmények

A Pixar Animation Studios jelentős bevétel-emelkedést ért el pénzügyi évének második negyedében – a Szörny Rt.-nek köszönhetően.

A Pixar Animation Studios Inc. második negyedéves eredményei felülmúlták a várakozásokat. A jelentős bevétel-emelkedés főként a stúdió legutóbbi alkotásának, a Szörny Rt.-nek köszönhető.

A kaliforniai társaság nyeresége – amely alaposan felülmúlta a piaci konszenzus részvényenkénti 11 centes szintjét – 10,4 millió dollár volt, azaz részvényenként 20 cent, a tavalyi év azonos időszakában elért 17 centes nyereség helyett. A kiváló eredményeknek köszönhetően a társaság közel 10 százalékkal emelte meg az éves előrejelzéseit.

Az elemzői vélemények is csupán 6 és 8 cent közötti eredményre számítottak a második negyedév során, amely reális eredmény lett volna, ha a licenc- és merchandise-bevételek nem múlják ennyire felül a várakozásokat.

Az Apple Computer vezérigazgatói székét is birtokló Steve Jobs Pixar-vezető már több mint hét éve folytat együttműködést a Disney-vel, amely nem csak a Szörny Rt., hanem a Pixar által készített legtöbb animációs filmek reklámozásával és forgalmazásával foglalkozik. Bár a cég viszonya továbbra is kielégítő a Disney-vel, Jobs egyik nyilatkozatában elejtette, hogy körülbelül 2005-ben jelenik meg a társaság első olyan filmje, amelynek terjesztését is a Pixar végzi majd.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés