Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ericsson: visszaminősítve

Dotkom

Ericsson: visszaminősítve

A Standard & Poor´s is visszaminősítette a svéd Ericsson hosszú távú adósi besorolását, miután néhány nappal korábban a Moody´s már bóvlikategóriába sorolta a társaság adósságállományát.

A mobiltelefon-piac folytatódó gyengeségére hivatkozva a még befektetésre ajánlott BBB sáv alá süllyesztette a svéd Ericsson mobiltelefon- és távközlési berendezés-gyártó hosszú távú adósi besorolását a Standard and Poor´s nemzetközi hitelminősítő.

A londoni közlemény szerint az Ericsson új hosszú távú besorolása BB plusz az eddigi BBB mínusz helyett. A rövid futamidejű adósság osztályzata is romlott, A-3-ról B-re. A hosszú futamú besorolások változatlanul negatív figyelőlistán vannak – adta hírül a Magyar Távirati Iroda.

A hitelminősítő szerint a visszasorolások azt tükrözik, hogy folyamatosan romlik az Ericsson alaptevékenységének, a mobiltelefon-rendszerek kiépítésének piaca, s – egyebek mellett a harmadik generációs rendszerek bevezetésének halasztására törekvő szolgáltatók miatt – várhatóan e piacon rövid távon változatlanul ´rendkívüli kihívásokkal´ kell küszködnie a svéd cégnek.

A vállalat második negyedévi eredményjelentésében közölte, hogy 10 százalékról 15 százalékra növelte várakozását arra nézve, hogy mennyivel kevesebb mobilhálózati terméket értékesíthetnek a gyártók világszerte ebben az évben, mint tavaly. A Motorola korábban 18 százalékos visszaesést, a Nokia pedig 10 százalékos csökkenést jövendölt. Azonban a második negyedévben a svéd csoport megrendelései máris 16 százalékkal csökkentek.

Múlt pénteken a Moody´s Investors Service is visszaminősítette egy fokozattal az Ericssont, a Standard and Poor´s új osztályzatának megfelelő Ba1-re. Az Ericsson részvénye péntek délelőtt 2,5 százalékos veszteségben volt a stockholmi értéktőzsdén.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés