Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kiterjesztett vizsgálatok az AOL Time Warnernél

Dotkom

Kiterjesztett vizsgálatok az AOL Time Warnernél

Az AOL 4,5 százalékot vesztett értékéből miután kitudódott, hogy a SEC vizsgálat mellett egy igazságügyi vizsgálat is indult a társaság ellen. A Time Warner Entertainment értékelése pedig elhalasztásra került, ugyanis az AT&T és az AOL minden bizonnyal felbontják a közös vállalkozást.

A Washington Post pénteki írása szerint az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) tovább bővítette az AOL Time Warnernél folytatott vizsgálatait. A napilap úgy véli, hogy a felügyelet az AOL Time Warnernek a PurchasePro-val folytatott korábbi tranzakcióit vizsgálja, amely még a kezdeti stádiumban tart, ugyanis a hatóságok eddig csak a PurchasePro ügyvédeivel tárgyaltak.

A Las-Vegas-i központú, üzleti alkalmazású szoftverek értékesítésével foglalkozó PurchasePro csütörtökön megerősítette, hogy a hatóságok megkeresték az AOL Time Warnerrel folytatott ügyletei kapcsán. A két cég között az üzleti kapcsolat 2001 ősszén szűnt meg.

A médiagigász szerdán jelentette be, hogy az Igazságügyi Minisztérium vizsgálódást kezdett az America Online divíziójánál.

Miután napvilágra került, hogy a SEC után az Igazságügyi Minisztérium is vizsgálatot kezdett a társaságnál a könyvelési módszerek miatt, amit kiterjesztettek a cég üzleti kapcsolataira is, a társaság részvényeinek árfolyama folytatta a csökkenést.

A The New York Times értesülései szerint az AT&T és az AOL elhalasztják a közös vállalat, a Time Warner Entertainment – amely magában foglalja többek között az HBO filmcsatornát, a Warner Brothers stúdiót, és az AOL Time Warner kábeltelevízió-rendszerének nagy részét – értékelését, ennek érdekében pedig a felkérték a Bank of America-t, hogy tartsa vissza a részesedésről készült értékbecslését. Mindez annak a jele, hogy a közös vállalkozás felbontásáról rövid időn belül döntés születik.

Korábban a két vállalat önként kérte fel a Bank of America-t az AT&T befektetésének értékelésére, mely során az AOL-nak vagy hozzá kellett volna járulnia a Time Warner Entertainment nyilvánossá válásához, vagy a bank által megállapított összegért kellett volna megvásárolnia az AT&T részét.

Ugyanis az AT&T már évek óta próbálja a Time Warner Entertainmentben birtokolt részesedését a Time Warnernek eladni, körülbelül 7,5-9,5 milliárd dollár értékben. A nézeteltérés ott kezdődött, hogy a Time Warner Entertainmentben birtokolt 27,3 százalékos AT&T-részesedést az újonnan létrehozott Time Warner Cable cég részvényeire szerette volna becserélni az AOL, az AT&T pedig a kábelüzletágban birtokolt részesedése mellett 1 milliárd dollárnyi készpénzt, valamint több milliárd dollár értékű AOL Time Warner részvényt is szeretett volna. Mivel az AOL-nak nem tetszett a barter, ugyanis szeretné megőrizni az HBO és a Warner Brothers feletti irányítást, az AT&T azzal fenyegette partnerét, hogy nyilvánossá teszi üzletrészét.

Mivel a két vállalat nem tudott egyezségre jutni, a Bank of America-t kérték fel az AT&T befektetésének értékelésére. A bank 29-ére ígérte az eredményt, de a társaságok döntése értelmében ezt – egyelőre – nem hozzák nyilvánosságra.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés