Connect with us

Hirdetés

technokrata

Telekom-körkép: vegyes mozgás

Dotkom

Telekom-körkép: vegyes mozgás

Az európai telekom-szektor társaságainak részvény-árfolyamai vegyes mozgást mutattak a héten.

Vegyes mozgást mutattak az európai telekom szektor társaságainak részvényei a héten. Míg pénteken a British Telekom és a Deutsche Telekom erősödést mutatott, addig a France Télécom jelentősen veszített értékéből. Az Ericsson részvények árfolyama is erősen csökkent, miután a Standard & Poor´s visszaminősítette a svéd céget.

A kereskedés heti utolsó napján, a hazai értéktőzsde legnagyobb forgalmát a Matáv produkálta, emellett közel egy százalékot veszítettek értékükből a távközlési részvények, a záró érték 779 forint (-18) volt. A BUX a pénteki kereskedési napon 7.058 (-16) ponton zárt.

A MATÁV ADR-jeire (American Depository Receipt, valamely helyi bank által kibocsátott forgatható letéti igazolás az USA-ban, a külföldi értékpapírok forgalma ily módon folyik – a GDR tengerentúli megfelelője) New York-ban 15,8 dolláron született az utolsó kötés, ami részvényenként 785 forintos árnak felel meg. Ez 1,5%-kal marad el a csütörtöki budapesti záróártól. A forgalom továbbra is alacsony maradt, átszámolva nem érte el még az 50 millió forintot sem.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés