Connect with us

Hirdetés

technokrata

Fujitsu: eredmények

Dotkom

Fujitsu: eredmények

Az átalakítási költségek növekedése és a vállalatok költségcsökkentései miatt romlottak a Fujitsu eredményei.

A Fujitsu Ltd. beszámolója szerint az év első negyedében gyarapodott a vállalat vesztesége az átalakítási költségek növekedése és a telefonvállalatok költségcsökkentései miatt.

A WorldCom Inc. korábbi szállítója 56,4 milliárd jenes (479 millió dollár, részvényenként 28,19 jen) nettó veszteséget halmozott fel a június 30-ával végződő pénzügyi negyedévében, míg korábban 55,4 (részvényenként 28,04) milliárd volt a deficitje. Az árbevétel 9,8 százalékkal, 983 milliárd jenre esett vissza – írja a Bloomberg.

A beszámoló szerint a vállalat 25,9 milliárd átszervezési költséget könyvelt el a negyedévben, emellett 3,8 százalékkal csökkentette az idei üzleti évre szóló árbevétel-előirányzatát.

A Fujitsu távközlési felszereléseinek eladásai tavaly óta 46 százalékot estek, 47,6 milliárd jenre. A rendszerszolgáltatások értékesítése 2 százalékkal csökkent 393 milliárd jenre. A divízió 866 milliós profitról számolt be. A Fujitsu chip és folyadékkristályos kijelzőinek eladásai 14 százalékkal 161 milliárd jenre estek. A divízió vesztesége 7,4 milliárd jen.

A mobil és IP hálózatokból származó eladási adatok 28,6 százalékkal kevesebbet, azaz 43,6 milliárd jent mutattak. A merevlemez eladások 32,3 százalékkal 43,7 milliárd jenre romlottak. A szerverekből származó eladások 19 százalékkal, 93,5 milliárdra zuhantak.

A telekommunikációs felszereléseket gyártó vállalat részvényeinek jegyzése 6 százalékot esett 725 jenre, január óta pedig 24-et.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés