Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Quam leállítja hálózatát Németországban

Dotkom

A Quam leállítja hálózatát Németországban

A finn és spanyol tulajdonban levő Quam mobilhálózat-szolgáltató szerda esti közleménye szerint Németországban beszünteti működését.

A Quam mobilhálózat-szolgáltató német munkatársai tegnap este a cég sajtótájékoztatója előtt mindössze fél órával értesültek arról, hogy munkanélküliek lettek. A spanyol tulajdonos Telefónica közleménye szerint nagyon lecsökkent az esélye annak, hogy a beruházások megtérüljenek a német piacon.

A cég 2000 nyarán – akkoriban még Group 3G néven – 8,5 milliárd euróért UMTS licenct vásárolt. Tavaly márciusban már megjelentek a CEBIT-en, mindenesetre még márkanév nélkül. Ugyanennek az évnek novemberében az értékesítés megkezdése után (ekkor már Quam néven) rögtön óriási problémák adódtak, melynek következtében egyik hálózatról nem lehetett másik hálózatra telefonálni, ezért rövid időre leállították az értékesítést.

2002. július elején a következő sokk: Ernst Folgmann a Quam elnök-vezérigazgatója személyes okokra hivatkozva lemondott. Elemzők szerint a háttérben a finn és spanyol tulajdonossal folytatott viták álltak. Július 24-én este pedig az utolsó rossz hír: Madridban a cég szóvivője bejelenti, hogy a Quam Németországban beszünteti működését.

A Telefónica madridi szóvivője szerint a Quam ügyfeleket egy másik szolgáltató veszi majd át. Jelenleg a cégnél kaotikus állapotok uralkodnak, a cég szóvivője szerint első feladat a helyzet tisztázása és elrendezése a munkatársakkal és az ügyfelekkel. Ám az is elképzelhető, hogy a cég 2003 második felében újraindul…



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés