Connect with us

Hirdetés

technokrata

Továbbra is veszteséges a Lucent Technologies

Dotkom

Továbbra is veszteséges a Lucent Technologies

Az amerikai Lucent Technologoies távközlési berendezés-gyártó egymás után kilencedjére könyvelhetett el veszteséges negyedévet.

Az amerikai Lucent Technologoies távközlési berendezés-gyártó az év második negyedévében is veszteséget termelt, ennek következtében pedig újabb hétezer munkahelyet szüntet meg – közölték a cégnél a távközlési vállalatok gyenge keresletére hivatkozva.

A vállalat negyedéves nettó vesztesége 7,91 milliárd dollárra rúgott, a tavalyi második negyedévi 3,24 milliárd dolláros hiányhoz képest – a hanyatlás pedig már kilenc pénzügyi negyed óta tart.

Júniusban még 53 ezren dolgoztak a cégnél, azonban az előzetes tervek szerint a foglalkoztatottak számát 15 százalékkal csökkentik év végére. Az elbocsátásokon kívül további ezer állást számolnak fel természetes fogyás, illetve tevékenységek kiszervezése és eladása révén.

A tavaly kezdett átszervezés költségeire 808 millió dollár egyszeri tételt számoltak el a második negyedévre, amely a Lucent üzleti évében a harmadik negyedév volt. Az átszervezésből még az idén 700 millió dollár megtakarítás származik. Egyszeri tételek nélkül a veszteség csökkent, amely így részvényenként mindössze 16 cent volt a tavalyi második negyedévi 39 cent helyett. A vállalat bevétele a júniussal zárult negyedévben 2,95 milliárd dollár volt az egy évvel korábbi 5,37 milliárd helyett.

A Lucent nem adott ki előrejelzést a jelenlegi negyedévre vonatkozóan a piac bizonytalansága miatt, nyereséget a következő pénzügyi év vége felé várnak.

A beszámoló hatására a Lucent Technologies értékpapírjainak árfolyama emelkedést mutatott a hét elején a múlt heti adatokhoz képest.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés