Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Dassault Systémes rontotta előrejelzését

Dotkom

A Dassault Systémes rontotta előrejelzését

A számítógépprogram-gyártó Dassault Systémes csökkentette idei bevételi előrejelzéseit. A francia kormány ősszel várhatóan eladja a maradék 15,6 százaléknyi részesedését a társaságból.

A francia Dassault Systémes számítógépprogram-gyártó 840 millióról 800-810 millió euróra csökkentette idei bevételi célját. Az informatikai vállalat a második negyedévben 0,26 eurós részvényenkénti nyereséget ért el, a tavalyi második negyedévi 0,27 euró/részvény helyett. A működési nyereség 46,5 millió eurót tett ki a tavalyi második negyedévi 28,2 millió helyett.

A cég az idei második negyedévben 8 százalékkal több bevételt, azaz összesen 191,3 millió eurót ért el a tavalyi második negyedhez képest. A tiszta nyereség 27,7 millió euró volt az egy évvel korábbi ugyanezen időszak 12,6 milliója helyett.

Az első félévben a forgalom 373,8 millió euróra nőtt a tavalyi első félévi 342 millióról, a tiszta nyereség 53 millió euróra 31,5 millióról, a működési nyereség 85,3 millió euróra 60,1 millióról.

A francia kormány ősszel várhatóan eladja a maradék 15,6 százaléknyi részesedését a társaságból. A Dassult Systémes tulajdonhányadának értékesítését már az előző, szocialista párti francia kormány is tervezte, azonban a részvény 72 százalékos gyengülése miatt ez mégsem történt meg.

A Dassault Systémes keddi eredményével 9,09 százalékkal olcsóbb volt, mint egy hete, 23,79 százalékkal olcsóbb, mint egy hónapja, 32,26 százalékkal olcsóbb, mint az év elején és 18,22 százalékkal olcsóbb, mint egy évvel ezelőtt.

A bevételi előrejelzés módosítását a dollár gyengülése tette szükségessé.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés