Connect with us

technokrata

A negyedéves eredmények hatása az amerikai tőzsdére

Dotkom

A negyedéves eredmények hatása az amerikai tőzsdére

A vegyes vállalati negyedévek miatt általános visszaesés uralta az amerikai piacokat a keddi nap folyamán, az S&P 500 és a Nasdaq új öt éves mélypontot állított fel.

A vállalati negyedévek vegyes eredményeinek köszönhetően a Nasdaq 1.228,99 ponton zárt, amely 4,18 százalék (53,66 pont) csökkentés hétfőhöz képest. A 30 vezető iparvállalat DJIA mutatója 1,06 százalékkal (82,24 ponttal) 7.702,34 pontra süllyedt. Az S&P 500 2,7 százalékkal (22,15 pont) esett, ezzel 5 éve először 800 pont alá került.

A chipszektort a Novellus Systems gyenge kilátásai sújtották, a chipgyártó árfolyama 9,5 százalékkal esett, miután negyedéves nyeresége 80 százalékkal gyengült. A távközlés megítélését erőteljesen rontotta az egész szektor negatív kilátása – a Bellsouth, valamint az SBC profit-figyelmeztetése. A Lucent gyenge negyedéves jelentése után 21,4%-ot esett. A távközlési berendezés-gyártónál nem adtak előrejelzést a jelenlegi negyedévre, melyet a piac bizonytalanságával indokoltak.

Az AT&T amerikai távközlési konszern bizonytalan eredménye után csökkent a papírok árfolyama, de 7%-ot esett minden különösebb indok nélkül a Microsoft is, azonban a 3M emelkedni tudott. A Salamon Smith Barney leminősítette a Motorolát.

A fogyasztók mérséklődő kiadásai hatására az Egyesült Államok második legnagyobb helyi-hívásokat lebonyolító távközlési cége, az SBC Communications csökkenő profitról, valamint a vártnál kisebb bevételről számolt be. A távközlési vállalat szerint idei éves profitja szintén nem éri el a Wall Street várakozását. A cég részvényeinek árfolyama 66 centtel 23,30 dollárra csökkent.

Több mint 15 százalékkal estek és többéves mélypontra kerültek a Citigroup és a J.P. Morgan részvényei, miután gyanúba kerültek az Enron-botránnyal kapcsolatban.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin